Tajna stara 25 godina otkrivena tokom SUĐENJA za njeno ubistvo: Priča o slavnoj glumici kojoj je sin zabio nož u leđa

Vesti 02.03.2023 11:09 0

Postala je poznata po izlasku iz hraniteljstva i siromaštva. Kralja je bolela, a sin joj sudio

Tajna stara 25 godina otkrivena tokom SUĐENJA za njeno ubistvo: Priča o slavnoj glumici kojoj je sin zabio nož u leđa

Profimedia

Jedna od najsjajnijih glumica svoje ere, Suzan Kabot je poznata po svom radu u vesternima. Njenu karijeri su obeležili omahavk, Dvoboj na Silver kriku i Miris baruta. Eksperimentisala je i sa drugim žanrovima.

Glumica je rođena kao Harijet Perl Šapiro u jevrejskom domaćinstvu u Bostonu, a čak i kao malo dete, borila se pošto je njen otac napustio porodicu, a majka smeštena u državnu bolnicu. Odgajana je po hraniteljskim porodicama – njih osam – iz tog razloga, a tek nakon što je preminula otkriveno je da je tamo bila seksualno zlostavljana, što je uticalo na njeno mentalno zdravlje.

Kada je imala svega 20 godina, dobila je priliku da zaigra u filmu, kada su je tragači za talentima spazili u Njujorku. Harijet je postala Suzan Kabot, usledio je kratak brak s umetnikom Martinom Sakerom, a potom i vrtoglav uspeh na filmu. Ipak, njen život obeležila je jedna ljubavna avantura o kojoj se dosta pisalo i proteklih godina, nakon što je CIA deklasifikovala dokumenta u kojima se potvrđuje glasina da je upravo ova ustanova "provodadžisala" njenoj vezi s kraljem Jordana.

Kada je, tada dvadesetčetvorogodišnjak, kralj Husein posetio Ameriku 1959. godine radi učvršćivanja veza između Jordana i Vašingtona, dogodilo se nešto neplanirano — mladi monarh je izrazio želju da mu CIA obezbedi sastanak s glumicom Suzan Kabot, u koju je bio zaljubljen. CIA je potvrdila da je zahtevala od Kabotove da spava s kraljem, što je ona odbila. Ipak, otišla je na žurku na kojoj ga je upoznala i zaključila je da je mladić "izuzetno šarmantan", nakon čega su oni postali vrlo bliski. Par je, uz pomoć tajnih organizacija i obaveštajnih službi, skrivao svoju vezu, pre svega jer je jordanski kralj strahovao da će Suzanino jevrejsko poreklo moglo da mu napravi problem. Oni su bili opčinjeni jedno drugim, a glumica je Huseina nazivala najlepšim čovekom kojeg je u životu upoznala.

Tajna stara 25 godina otkrivena tokom SUĐENJA za njeno ubistvo: Priča o slavnoj glumici kojoj je sin zabio nož u leđa

Profimedia

 

Nije poznato do kad je ova veza trajala, ali se za Timotija, sina čuvene glumice, dugo spekulisalo da je sin jordanskog monarha. Ona je to negirala i insistirala na tome da je dečaka dobila s jednim engleskim diplomatom, a kada se 1968. godine udala za preduzetnika Majkla Romana, on je usvojio Suzaninog sina i dao mu svoje prezime. Kako je pisao Los Anđeles tajms, Timoti je rođen sa deficitom hipofize, zbog čega je porastao do 162 centimetra, i to nakon trostruke sedmodnevne hormonske terapije tokom puberteta.

Poslednje godine života Kabotova je u malom stanu u kojem je živela sa sinom, kako se pisalo, u katastrofalnim uslovima - bili su okruženi ostacima hrane i starim novinama, a glumica se predala depresiji i suicidnim mislima.

Desetog dana decembra 1986. godine, Suzan je pronađena bez znakova života, pretučena na smrt. Njen sin je dao izjavu da je neki muškarac provalio u njihov stan i napao glumicu, da bi kasnije priznao da je on ubica i ispričao da ga majka nije prepoznala i da je nasrnula na njega, zbog čega ju je ubio u samoodbrani. Tvrdio je i da su lekovi koje je koristio zbog nedostatka hipofize kod njega izazivali agresiju.

Timoti je osuđen za ubistvo iz nehata, i to na tri godine uslovne kazne. Na suđenju za ubistvo njegove majke otkriveno je nešto što ranije nije bilo poznato javnosti: Suzan Kabot je poslednjih 25 godina života od jordanske vlade svakog meseca primala 1.500 dolara.

- To je izgledalo kao plaćanje alimentacije - tvrdio je jedan od advokata angažovanih za ovaj slučaj.

Timoti je preminuo od srčanog udara 2003. godine.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading