Poznati pevač se oprostio od supruge: U braku su proveli više od 40 godina, a nju je uništila jeziva BOLEST

Vesti 07.04.2023 19:00 0

Bivši frontmen benda Sex Pistols, Džon Lajdon objavio je da je preminula njegova supruga.

Poznati pevač se oprostio od supruge: U braku su proveli više od 40 godina, a nju je uništila jeziva BOLEST

Profimedia

Bivši frontmen britanskog pank benda Seks pistols Džon Lajdon (67) saopštio je da je njegova supruga Nora Forster, koja se borila sa Alchajmerovom bolešću, umrla u 81. godini.

„Počivaj u miru, Nora Forster. Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je preminula supruga Džona Lajdona sa kojom je živeo skoro pet decenija. Nora je živela sa Alchajmerovom bolešću nekoliko godina. Za to vreme on je sam brinuo o njoj', stoji u objavi na zvaničnom Tviter profilu muzičara.


Inače, Lajdon je 1979. godine oženio naslednicu nemačke izdavačke imperije, koja je bila 14 godina starija od njega, a Alchajmerova bolest joj je dijagnostikovana 2018. On je u intervjuima govorio o bolnoj situaciji i rekao da mu je trebalo mnogo vremena da prihvati da je stanje njegove žene neizlečivo i da se nikada neće poboljšati. „Alchajmerova bolest je opak, iscrpljujući, spor proces, ali prolazimo kroz njega zajedno. Nije me zaboravila. Zaboravila je sve osim mene. Znam da će se to pretvoriti u nešto veoma, veoma strašno, ali mi se s tim suočavamo dostojanstveno“, rekao je jednom prilikom.

 

On je istakao da se zarekao da će sa suprugom biti do kraja života i da namerava da se toga drži, a najviše ga je uplašio trenutak kada je Nora slučajno izazvala požar u jednoj od njihovih kuća. Tada je odlučio da gasne šporete zameni električnim. Par nije imao zajedničku decu, a Nora je sa bivšim partnerom imala ćerku Arijanu, koju je Džon tretirao kao svoju ćerku. Nažalost, umrla je pre 13 godina od raka dojke u 48. godini i pevač je verovao da je tada njegova supruga pokazala prve znake bolesti.

Arijana je bila muzičarka i imala je sinove blizance, Pabla i Pedra, kojima je Lajdon postao staratelj nakon njene smrti. Inače, Lajdon je govorio o svom privatnom životu u knjizi „Mogao bih da grešim, mogao bih da budem u pravu“. „Lekari su mi rekli da će biti gore, ali pokušavam da ostanem pozitivan i uživam u svakom trenutku koji još imamo“, rekao je on.

„Nora se ne seća određenih situacija ili ljudi, ali je i dalje tu i ona je osoba koju volim više od 40 godina. To se nikada neće promeniti. Naravno da imamo problema, ali ljudi inače imaju problema sa svime“, zaključio je on.

 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading