Sa njom niko nije hteo da radi jer je PRELEPA: Preko noći je našla način da se izbori za SEBE i prekine niz loših događaja

Vesti 20.04.2023 09:28 0

Manekenka Ducen Kros, imala je problem sa pronalaženjem posla samo zato što je bila izuzetno lepa

Sa njom niko nije hteo da radi jer je PRELEPA: Preko noći je našla način da se izbori za SEBE i prekine niz loših događaja

Profimedia

Lepa Holanđanka Ducen Kros u januaru je proslavila 38. rođendan, a na njenom izgledu bi joj pozavidele duplo starije devojke. Bila je jedan od glavnih Viktorijinih anđela i najplaćeniji model na svetu, a karijeru je započela nakon što je završila srednju školu. On je iz holandskog grada Istermara koji ima samo 1.600 stanovnika. Nakon što je završila srednju školu, poslala je svoje fotografije u agenciju za modele.

„Želela sam da budem učiteljica kao moja mama ili socijalni radnik. Ali mama kaže da sam joj kad sam bila mala rekla: 'Ljudi će me prepoznati!'. Tako da mislim da sam oduvek sanjala da postanem model. U to vreme nismo imali modne časopise u našoj kući, pa sam, kada sam videla Dženifer Lopez na CD-ovima, pomislila: 'Volela bih da imam istu frizuru i šminku.' I tako sam svoju fotografiju tajno poslala jednoj agenciji u Amsterdam, a oni su me ubrzo prebacili u Njujork - priseća se svojih početaka manekenka. Kada je Ducen otišla u Njujork 2003. sa manekenskim ambicijama, brzo je shvatila da nije pravi tip za taj posao. I to se ticalo ne samo susreta sa gusto naseljenom urbanom sredinom, već i činjenice da je na kastingima više puta odbijana uz obrazloženje: 'Previše lepa', što je, po svemu sudeći, predstavljalo problem jer bi odvlačila pažnju na revijama.


'Bilo je čudno. Pomislila sam: 'Kako da se osećam u vezi sa činjenicom da sam previše privlačna?''', prisećala se jednom prilikom. „Kada sam imala 18 godina, prvi put sam pozirala poznatom fotografu Stivenu Majzelu. Odlučio je da mi je potrebna izuzetno kratka frizura za snimanje. Moja karijera je tek počinjala, nisam smela da mu kažem ne, iako mi je bilo teško da se rastajem od duge kose. Kada sam se pogledala sa novom frizurom, briznula sam u plač - otkrila je manekenka stranim medijima. Ipak, ovaj potez se pokazao kao pun pogodak jer su joj se ubrzo otvorila sva vrata na svetskoj modnoj sceni.

 

„Moja fotografija koju je snimio Steven Meisel bila je na naslovnoj strani italijanskog Voguea 2005. Kada je časopis izašao, sve se promenilo. Odjednom su svi hteli da rade sa mnom. Meisel je veliki poznavalac mode i fotografije. Pokazao mi je kako industrija funkcioniše. Otvorio mi je mnoga vrata', rekla je Ducen. Tokom svoje karijere, Kros se pojavila na naslovnicama mnogih poznatih časopisa kao što su Time, Vogue, Harper's Bazaar, Numero, Seventeen, ELLE, Marie Claire i Glamour. Godine 2014. proglašena je za drugi najplaćeniji model prema Forbsu, odmah iza Žizel Bundšen.

Za razliku od većine devojaka, koje su pronalazili agenti velikih agencija, poput Kejt Mos, Hajdi Klum ili Adrijane Lime, ​​Daucen se sama izborila za svoje mesto u modnom svetu. Manekenka se 2010. udala za holandskog di-džeja Sanerija Džejmsa Gorea (42), a par je dobio dvoje dece, sina Filona Džoja (12) i ćerku Milenu (8). Inače, za Daucen i dalje važi epitet da ima jedno od najlepših tela na svetu, a mnogi su komentarisali da bi joj pozavidela čak i latino diva Dženifer Lopez, koja joj je bila podstrek da započne manekensku karijeru. 

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading