Sa samo SEDAM godina počela je da konzumira ALKOHOL: Glumica se sada bori protiv opake BOLESTI, više nije u stanju da snima FILMOVE

Vesti 22.04.2023 10:12 0

Selma Bler je slavna glumica kojoj je dijagnostikovana multipla skleroza pre nekoliko godina.

Sa samo SEDAM godina počela je da konzumira ALKOHOL: Glumica se sada bori protiv opake BOLESTI, više nije u stanju da snima FILMOVE

Shutterstock

O svojim iskustvima sa ovom neizlečivom bolešću, lepa umetnica je govorila u jednom nedavnom intervjuu, kada je i otkrila da se povlači iz glume.

- Moj imunitet je počeo da se gasi. Počela sam da gubim kosu i nisam imala dovoljno energije. Morala sam da se povučem iz sveta glume. Prolazila sam kroz pakao tokom poslednjeg filma koji sam snimala - rekla je Blerova za magazin Vog.

Selmu smo, između ostalog, gledali i u holivudskim hitovima kao što su "Cruel Intentions", "Hellboy" i "Legally Blonde".

Od sada, nažalost, više neće snimati filmove, a navela je da je izuzteno bitno na koji način se njena bolest prezentuje korz medije,

- Duboko sam vezana i fizički, i emotivno za moj štap. Moj glas i telo se smire kada ga dohvatim. Isto tako, vizuelno je moćan. Primetila sam da je puno mladih ljudi počelo da nosi štap u javnosti - kaže Blerova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

 

Selma je danas dosta posvećena ljudima koji su oboleli od ove bolesti, a, kako kaže, nada se da će i filmadžije poečeti da ih tretiraju drugačije.

- Važno je kako će reditelji prezentovati ljude sa invaliditetom javnosti. Polažem dosta nade u filmsku industriju kada je ova tema u pitanju - navela je Blerova.

Glumica je svojevremeno u svojim memoarima opisala kako se okrenula alkoholizmu sa samo 7 godina kada je želela da pobegne od trauma. Piće joj je u ranom detinjstvu bilo jedina uteha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

 

-  Ne znam da li bih preživela detinjstvo bez alkoholizma — rekla je ona za People.

- To je zaista  veliko olakšanje na početku. Počela sam zaista mlada sa alkoholom kao utehom, kao mojim mehanizmom za suočavanje sa realnošću.  Ona je u svojoj knjizi napisala i kako joj je alkolol bilo "otkrovenje".

- Kada sam imala sedam godina, u kući sam imala alkolol na točenje, stalno sam ga pila, ali niko nije obraćao pažnju na moj nivo potrošnje.

- Prvo bih pomislila kako je to strašno, a onda bih se napila i uživala u tom osećaju. Kasnije bi me stavili u krevet svoje sestre i sutra se ničega nisam sećala.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading