Ubavka je dokaz da i bogati plaču, ali na svojoj jahti: Vikipedija ima brojne podatke o ovoj Srpkinji, sad je viđamo u Beogradu

Vesti 28.06.2023 13:24 0

Rebeka Mekdonald se vratila u Beograd i izazvala neverovatnu pažnju

rebeka mekdonald

Profimedia

 

"Rebeka Mekdonald, Žena zmaj, dobrodošla u Beograd", tako je Veljko Kuzmančević dočekao najbogatiju Srpkinju na svetu. Ovom objavom na Instagramu, suprug dizajnerke Verice Rakočević izazvao je znatiželju mnogih jer Rebeka Mekdonald nije obična osoba, iako je na ovim prostorima mnogi nisu čuli.

Nažalost, u srpskoj verziji Vikipedije ne može se pronaći članak o Rebeki Mekdonald. Ipak, engleska verzija Vikipedije obiluje informacijama o ženi koja se smatra najbogatijom Srpkinjom na svetu.

Rođena 1953. godine kao Ubavka Mitić, ona je internacionalno poznata kao Rebeka Mekdonald iz Kanade. Ona je uspešna poslovna žena iz Toronta i dobitnica mnogih poslovnih nagrada. Vodi kompaniju Just Energy Group koju je osnovala.

"Odrasla sam u Jugoslaviji pod strogim roditeljskim nadzorom. Završila sam Prvu beogradsku gimnaziju i upisala medicinu, iako to nisam želela, već su to želeli moji roditelji. Sa 22 godine sam pobegla u Kanadu. Tada je bilo relativno lako dobiti vizu za Kanadu. Ta zemlja je bila dovoljno udaljena od mojih roditelja, od Jugoslavije i Evrope. Verovala sam da Kanada pruža velike mogućnosti. Bila sam mlada, ali sam definitivno odlučila da završim sa životom u Jugoslaviji i nikada nisam ni pomislila da se vratim. Kada donesem odluku, posvećena sam joj i ništa me ne može sprečiti da je ostvarim", izjavila je u intervjuu za magazin Biznis. "Devojčica Ubavka Mitić otišla je u Kanadu i postala Rebeka Mekdonald. Put nije bio lak kao što mladi ljudi misle. Zapad nije za svakoga. Bio je to avanturizam. Kada si mlad, ne razmišljaš previše. Ali nikada nisam zažalila. Opstati na Zapadu je izuzetno teško. Ponosim se što sam Kanađanka srpskog porekla."

U svet biznisa je zakoračila 1986. godine kada su se otvorile nove mogućnosti u industriji prirodnog gasa u Ontariju. Zanimljivo je da je Rebekina prva kompanija počela gubiti profit kada su cene gasa drastično pale nekoliko godina kasnije. Ponovo je ušla na tržište 1997. godine osnivanjem kompanije Ontario Energy Savings, iako je imala minimalne prihode. Kada su cene gasa ponovno počele rasti 2001. godine, rastao je i Rebekin poslovni imperij Just Energy Inc. Poslovanje je kasnije proširila na američko i evropsko tržište.

"Danas provodim mnogo vremena sa mladim devojkama i ženama jer me uznemirava kada svi u Severnoj Americi samo krive muškarce za neuspehe žena. Žena mora da se bori jednako kao i muškarac za ostvarenje svojih ciljeva. Srbija me je bolje pripremila za život na Zapadu nego sam Zapad", izjavila je Rebeka, koja je u Torontu izgradila crkvu sličnu Studenici.

Komentari (0)
Loading