Najlepša španska glumica i dalje grmi kako izgleda: Lusija iz "Seranovih" zanosna i u šestoj deceniji

Olja Jelić Vesti 20.07.2023 16:45 0

Ovo je biografija čuvene Lusije iz Seranovih, a evo i kako glumica izgleda.

Belen Rueda

Printscreen/Instagram

Španska glumica Belen Rueda nama je najpoznatija po ulozi Lusije u popularnoj seriji "Seranovi".

Ova rođena Madriđanka odrasla je u velikoj porodici: sa ocem građevinskim inženjerom, majkom instruktorkom baleta i bratom i sestrom. Zbog sestrine astme preselili su se u Alikante kada je bila dete, ali kada je došlo vreme za studiranje, ponovo je boravila u rodnom gradu. Interesantno je da je upisala Arhitektonski fakultet, ali ju je sudbina odvela na drugu stranu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belen Rueda (@bybelenrueda)

 

Dok je bila na studijama, debitovala je na televiziji. Nije ni sanjala da će joj kamera biti alat kojim će "baratati" u životu, s obzirom na to da je pričala kako je bila stidljiva i povučena.

Debitovala je na televiziji kao pomoćnik u emisiji koja se emitovala jako kasno, a kasnije je postala kovoditelj sa Emiliom Aragonom. Posle toga je usledio poziv da "uđe" u lik Klare Nadal u seriji "Novinari", a isti lik je igrala i u drami "Porodični lekar" kao hitna zamena 1997. godine. Tako počinje njena bogata karijera.

Nama je najpoznatija njena uloga Lusije Serano, koju je nažalost napustila kako bi se fokusirala na filmsku karijeru i ulogu i filmu "Siroče".

 

 

Za film "Unutar mora" u kom je igrala sa zanosnim Havijerom Bardemom, osvojila je nagradu Goja i nagradu Udruženja glumaca za najbolju glumicu u usponu.

Nekoliko puta ju je magazin "Glamorous" proglašavao za najlepšu glumicu u Španiji. Naime, oni godišnje objavljuju listu od 100 žena koje, osim što ostavljaju dobar uticaj na društvo, istovremeno izgledaju glamurozno.

Kada je reč o porodičnom životu, iza sebe ima dva braka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belen Rueda (@bybelenrueda)

 

Prvi je bio tokom osamdesetih, kada je bila u dvogodišnjem braku sa italijanom.

Dok je kao studentkinja radila na televiziji, upoznala je Danijela Ečiju sa kojim je 14 godina živela, dobila tri ćerke, od kojih je jedna nažalost preminula kao beba, a tek kasnije su se venčali. Brak je potrajao samo godinu dana, a svako od partnera je nastavio dalje svojim putem.

Neko vreme je bila u vezi sa pilotom oko 30 godina mlađi od nje, ali su raskinuli.

Njeni hobiji su čitanje, fotografija, putovanja, surfovanje internetom, piše "Tvovermind.com". Jako voli pse i ima retrivera. Voli jezike i pored maternjeg, govori i engleski i italijanski.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belen Rueda (@bybelenrueda)

 

Obožava zdrav život, što se i da videti po njenoj figuri, pa redovno održava kondiciju i ide u teretanu. Neretko i šeta po sat vremena dnevno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Belen Rueda (@bybelenrueda)

 

 

Uživa u blizini vode, voli vožnju čamcem ili surfovanje.

Komentari (0)
Loading