Javna je tajna šta je radio deci: Obožavani voditelj dečijih emisija brutalno zlostavljao devojčice

Jelena Vukelić Vesti 02.11.2023 15:40 0

Niko nije slutio da se iza fasade simpatičnog voditelja i producenta krije psihopata. Istina o njemu šokirala je javnost.

tuga

Shutterstock

Ceo život je radio sa decom, stvarao inspirativan sadržaj sa pozitivnim porukama i glumio u nekim od najpopularnijih dela za najmlađe, pa niko nije ni slutio da se iza fasade krije zlotvor.

Slučaj američkog TV producenta Dena Šrejdera je potvrdio da su takvi strašni izuzeci mogući i da je, kada su najmlađi u pitanju, sve potrebno preispitati više puta.

Den Šrejder

Profimedia

 

 

Holivudska javna tajna je bila da je Den Šrejder pedofil. Godinama je prolazio nekažnjeno jer su uplašene devojčice ćutale o užasu koji su proživele kad su ostale same s njim. On je, s druge strane, uživao ugled i popularnost te su svi roditelji želeli da se susretne s njihovom decom kako bi prepoznao njihov talenat i pretvorio ih u zvezde, piše VanityFair.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dan Schneider (@danwarp)

 

Danas se mnogi pitaju kako je moguće da niko nije proverio šta se dešava, iako se pričalo o tome šta Šnajder radi s decom. Iako se njegovo ime pominjalo, do nikakve istrage nije došlo jer je on sve demantovao.

Štaviše, potrošio je sedam miliona dolara da zaustavi priče i zabrani glumcima da pričaju o tome šta se dešavalo na snimanjima, ali i o tome kad bi ostali sami s njim.

Inače, Den Šnajder je jedan od najuspešnijih televizijskih producenata i zaslužan je za karijere Ariane Grande, Mirande Kosgrov Džejmi Lin Spirs. Pre devet godina je dobio nagradu za životno delo na dodeli nagrada Teen Choice Awards. Istovremeno, bio je i jedan od najopasnijih predatora u Holivudu.

 

I sama Ariana Grande je potvrdila da je Schneider stvarao toksičnu atmosferu na snimanjima i okretao decu jedno protiv drugog. Kad je dobio nagradu za životno delo, na dodelu nisu došle Miranda Kosgrov i Dženet Mekkardi koje su radile s njim. Pričalo se da verbalno zlostavlja sve na snimanjima, a prema pričama, čak ih je gađao svime što mu je došlo pod ruku. Nikelodion je pod teretom svih priča odlučio smanjiti saradnju s njim, dali su mu sedam miliona dolara odštete, ali potpuni prekid saradnje nije dolazio u obzir.

 Džejmi Lin Spirs je bila zvezda serije 'Zoey 101', a pričalo se da je bila jedna od njegovih žrtava. Mlađa sestra Britni Spirs ostala je trudna sa 16 godina, a pričalo se da je dete Schneiderovo. On je to negirao.

S druge strane, svoje sklonosti nije previše skrivao pa je u jednoj od scena 'The Amanda Showa' bio u kadi sa maloletnom glumicom. Osim toga, Amandu je instruisao šta da radi. Tvrdilo se i da ima fetiš na stopala jer je terao decu da skidaju cipele s njim, a u njegovim serijama se često vide zumirana stopala devojčica.

 

 

 

 

Konačno je razotkriven kad je Jennett McCurdy progovorila. Na tada popularnoj platformi za deljenje video-sadržaja Vine, objavila je snimak na kojem je njena odeća poderana, šminka razmazana, a kosa raščupana.

 

 

'Hej Dan Schneider, znam da me gledaš na Vine-u. Sviđa li ti se ovo? Vidi šta si mi napravio', rekla je.

Tek tada su ljudi poverovali da je on zlostavljač, a ubrzo je progovorila i Amandi Bajns  koja je imala javni nervni slom.

Šnajder je tvrdio da mu smeštaju jer žele da mu uništite karijeru. U javnosti se od tada ne pojavljuje često, a šuškalo se da je potrošio većinu novca na raskalašen život i tužbe koje su usledile nakon što je razotkriven.

Nikelodion je na kraju prekinuo saradnju s njim.

Komentari (0)
Loading