"Rođak me zlostavljao četiri godine, niko nije primetio": Poznata glumica otkrila da je kao devojčica bila žrtva incesta

Jelena Vukelić Vesti 06.09.2023 13:52 0

U dokumentarnom filmu koji se bavi incestom, čućemo jezIve priče nekoliko žrtava

Emanuel Bear

Profimedia

Zvezda filma "Nemoguća misija", francuska glumica Emanuel Beart, rekla je da je kao djevojčicu zlostavljao bliski rođak. Šokantne tvrdnje o incestu danas 60-godišnja glumica iznela je u novom dokumentarnom filmu "Un silence si bruyant" (Glasna tišina) koji će premijerno biti prikazan u Francuskoj, 24. seprembra. 

 

 

Ona je učestvovala i u režiji ovog filma, a njena koleginica  Anastasia Mikova, francusko-ukrajinska rediteljka  i novinarka koja se bavi kontroverznim temama ljudskih prava, ilegalne imigracije, surogat-majčinstva, na konferenciji za medije rekla je kako u dokumentarcu neće biti otkriveno ime zlostavljača.

 

 

Ipak, potvrđeno je da to nije bio slavni otac Emanuele Beart, pjevač Gaj  Beart. Navodno zlostavljanje počelo je kada je Emanuel imala samo 10 godina i potrajalo dok nije napunila 14.

Glumica se na konferenciji za medije javila preko video-linka i priznala da se u prvom trenutku nije osećala prijatno dok je pričala sve ove jezive detalje zlostavljanja. Ipak, odlučila je da progovori zbog drugih žrtava incesta i da "baci svetlo" na njihovu tešku borbu.

Emanuel Bear

Profimedia

 

 

- Njihovo poštenje i hrabrost nateralo me da i sama progovorim - rekla je glumica.

U filmu koji prati priče nekoliko žrtava incesta, Beart se obraća zlostavljaču: "Kako moj otac, moja majka i prijatelji ništa nisu primetili, mogao si to da ponavljaš, i jesi, tokom četiri godine".

Emanule, koja glumi od 1972. godine, iza sebe ima više od 60 filmskih i televizijskih uloga, a osvojila je i brojne nagrade. U prvom filmu iz franšize "Nemoguća misija" iz 1996. godine, u režiji Briana de Palme, odigrala je ulogu agentice Kler Felps, supruge pokvarenog agenta kojeg je igrao John Voight.

Komentari (0)
Loading