Preko trnja do zvezda: Ove poznate ličnosti su odrasle bez roditelja, ali su uspele u životu i ceo svet im se divi

Vesti 19.10.2023 21:51 0

Neke svetske zvezde nisu imale lako detinjstvo i o njima roditelji nisu brinuli. Uprkos svojim tužnim životnim pričama, ovi ljudi su uspeli u životu.

Poznate ličnosti

Shutterstock

Donosimo dirljive priče poznatih ličnosti koje su odrasle u hraniteljskim porodicama – na ovoj listi su velika imena koja su kasnije postala poznata u celom svetu.

Poznate ličnosti

Profimedia

 

Pirs Brosnan

Glumca, koji se proslavio ulogom legendarnog Džejmsa Bonda, usvojili su baka i deda kao četvorogodišnjaka. Brosnanova majka se odselila da bi studirala. Međutim, samo 2 godine kasnije, baka i deda slavnog glumca su preminuli i on je živeo kod raznih rođaka do desete godine. „Poslali su me da živim sa ženom po imenu Ajlin, koja je imala stan u siromašnom delu grada. Imala je svoju decu i ja sam se uselio u stan sa podstanarima, koji su bili odrasli radnici. Jedan je radio u mlinu, jedan u banci... Na kraju sobe je bio moj krevetić, sa zavesom oko njega kako bi se sprečilo svetlo kada su stariji momci dolazili kući“, ispirčao je Brosnan.

Poznate ličnosti

Profimedia

 

Merilin Monro

Glumica koja je i danas poznata kao seks simbol morala je da savlada mnoge prepreke na putu do slave. Kao devojčica, živela je sa samohranom majkom Gledis, koja se borila sa mnogim ličnim demonima i bila je osuđena od strane okoline zbog vanbračnog deteta. Kada je majka slavne glumice zvanično proglašena mentalno bolesnom, mala Merilin je završila u sirotištu i tamo ostala 2 godine. Do 16. godine promenila je čak 12 različitih sirotišta i hraniteljskih porodica. Merilin nikada nije upoznala svog oca i čeznula je za njim čitavog života.

Edi Marfi

Poznati komičar je takođe imao iskustvo odrastanja sa hraniteljima. Edijevi roditelji su se razveli kada je imao 3 godine. Pet godina kasnije, njegov otac je umro, a majka je hospitalizovana. Tako su Marfi i njegov brat smešteni u hraniteljsku porodicu na godinu dana. Ovaj 62-ogodišnji glumac javno je govorio o svom iskustvu sa hraniteljstvom i kako mu je to pomoglo da razvije svoj genijalni smisao za humor. Tvrdi da zbog svega toga danas ima sposobnost da se smeje u svakoj situaciji.

Poznate ličnosti

Profimedia

 

Šer

Poznata pevačica i glumica definitivno nije imala lak početak. Njena majka Džordžija se razvela od oca dok je bila trudna sa Šer. Džordžija je zarađivala pevanjem, manekenstvom i prihvatanjem manjih filmskih uloga, pa njih dve nikada nisu imale dovoljno novca. Kada je Šer imala samo dve godine, Džordžija se razbolela i morala je da smesti ćerku u hraniteljsku porodicu. Ipak, uz pomoć majke, odnosno bake slavne pevačice, Džordžija je uspela da se oporavi i ponovo vrati Šer kući.

Koko Šanel

Sa 11 godina, Koko je izgubila majku. Uzrok smrti je navodno bila tuberkuloza. Otac je nju i njenu sestru poslao u sirotište, gde su ostale do tinejdžerskih godina. Na sreću, postavši jedna od najpoznatijih modnih ikona 20. veka, slavna Francuskinja je uspela da prevaziđe traume svog tužnog detinjstva.

Komentari (0)
Loading