Legendarni glumac je odabrao 5 najboljih filmova svih vremena: Pogledajte koji film mu je na prvom mestu, ovo će vas iznenaditi

Vesti 12.11.2023 11:14 1

Legendarni holivudski glumac Morgan Freeman u svojoj dugogodišnjoj karijeri se pojavio u nekim od najvećih hitova koji su oblikovali filmsku umjetnost, od "Iskupljenja u Shawshanku" do trilera "Sedam".

Morgan Frimen

Shutterstock

Ovaj glumac je u raznim intervjuima koje je imao kroz godine radio popise najdražih filmova svih vremena, a najnoviji popis njegovih omiljenih fimova je objavljen ove godine u intervjuu za portal "Rotten Tomatoes".

Evo kojih je pet ostvarenja ovaj glumac izdvojio:

"Moulin Rouge" (2001.)

 

Friman je za "Moulin Rouge" rekao da je "jedan od najbolje osmišljenih i snimljenih filmova". "Kinematografija, gluma, pevanje, ples. Sve je tu, ovo je stvarno gozba za oči i uši", rekao je slavni oskarovac.

 

"Moby Dick" (1956.)

 

Frimana je impresionirala Hjustonova adaptacija romana Hermana Melvilea, jer je sve bilo prikazano tačno onako kako je glumac zamislio kada je čitao knjigu. Posebno ga je impresionirala izvedba Gregorja Peka za kog je rekao da je neverovatan.

 

"Pijev život" (2012.)

Glumac je Anga Lija nazvao jednim od najboljih živih redatelja, a njegov film "Pijev život" je pohvalio jer odlično spaja fantastične elemente sa stvarnošću, naglašavajući izvanredne okolnosti s kojima se suočavaju protagonista i bengalski tigar.

"Pijev život je bio, ili nije bio, jako zanimljiva bajka. Iznenadio me je kraj u kojem pripovedača pitaju je li se sve to stvarno dogodilo, i on kaže ‘Vi odlučite’", izjavio je Friman.

 

"Odmetnik Josey Wales" (1976.)


Friman je veliki fan vesterna i obožava film "Odmetnik Josey Wales", koji je režirao Klint Istvud. "Volim sve filmove s Klintom, ali 'Odmetnik Josey Wales' je jedan koji ne mogu ignorisati. Ako tražim šta gledati na televiziji i slučajno naletim na ovaj film, moram ga pogledati", rekao je Friman.

 

"Tačno u podne" (1952.)

 

Još jedan vestern koji Morgan obožava, a njega posebno voli je "Tačno u podne!", režisera Freda Zinemana. "Ovaj film s Gariijem Kuperom mi je jedan od najdražih filmova svih vremena. Uvek sam bio veliki fan Garija Kupera, a ovo je zanimljiva priča o čoveku koji se sam mora suočiti s čovekom koji ga mrzi", rekao je poznati glumac.

 

 

 

 

@najzena.rs Šta mislite o nošenju veštačkih trepavica na radnom mestu? #najzena #zena #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (1)
Loading
Srbin
12.11.2023 12:22

Ovaj govnar jevrejski je devedesetih vredjao Srbe zbog ratova na Balkanu! E sada treba vredjati svu jevrejsku gamad zbog ubijanja palestinske dece i ljudi!