Konačno se oglasila: Princeza Kejt otkrila od čega boluje

Vesti 22.03.2024 19:22 0

Princeza Kejt provela je 13 dana na Londonskoj klinici nakon operacije abdomena pre nego što se vratila kući u Adelaide Cottage u Vindzoru da nastavi sa oporavkom

Kate Middleton

Shutterstock

 

Princeza od Velsa (42) podelila je da boluje od raka u ličnoj video poruci, koja dolazi nakon što je Kensingtonska palata 17. januara objavila da je princeza Kejt prethodnog dana bila podvrgnuta ,,planiranoj operaciji stomaka".

U to vreme se podrazumevalo da problem nije kancerogen, ali su postoperativni testovi „otkrili da je rak bio prisutan“. Tip raka nije otkriven. Portparol Kensingtonske palate kaže: ,,Nećemo deliti dalje privatne medicinske informacije. Princeza ima pravo na medicinsku privatnost, kao i svi mi."

U svom emotivnom videu, princeza Kejt je počela tako što se zahvalila dobronamernim ljudima na njihovim „divnim porukama podrške“ usred njenog oporavka tokom „neverovatno teških meseci za celu našu porodicu“.

„U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da je moje stanje nije kancerogeno“, rekla je ona. „Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi nakon operacije su otkrili da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem kursu preventivne hemoterapije, a sada sam u ranoj fazi tog lečenja.“

 

 

Nazvavši tu vest ,,velikim šokom", Kejt je rekla da su ona i princ Vilijam ,,činili sve što smo mogli da ovo procesuiraju vest  zbog njihove mlade porodice. Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena. Imam vremena da se oporavim od velike operacije kako bih započela lečenje."

Vest o dijagnozi princeze Kejt stiže samo nekoliko nedelja nakon što je njen svekar kralj Čarls 5. februara objavio da je na lečenju od raka.

,,Tokom nedavne Kraljeve bolničke procedure za benigno povećanje prostate, uočeno je posebno pitanje koje izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi su identifikovali oblik raka", navodi se u saopštenju palate. „Njegovo Veličanstvo je danas započelo raspored redovnih tretmana, tokom kojih su mu lekari savetovali da odloži javne dužnosti. Tokom ovog perioda, Njegovo Veličanstvo će nastaviti da obavlja državne poslove i zvanične papire kao i obično.“

Princeza Kejt provela je 13 dana na Londonskoj klinici nakon operacije abdomena pre nego što se vratila kući u Adelaide Cottage u Vindzoru da nastavi sa oporavkom, prenosi People.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading