Neverovatno privlačna, UKUSNA I OPASNA hrana: Ako želite da ostanete vitki, OVE obroke nikako NE TREBA da naručujete u restoranu!

Vesti 30.12.2021 17:30 0

Masna i kalorična hrana, često se naziva i "hrana za dušu"

Neverovatno privlačna, UKUSNA I OPASNA hrana:  Ako želite da ostanete vitki, OVE obroke nikako NE TREBA da naručujete u restoranu!

Shutterstock

Ovo su, prema istraživanjima prenetim na sajtu WebMd najgori obroci koje sebi možete da priuštite, ako želite da smršate. Naravno, ukus je sasvim druga priča.

Omlet od šunke i sira

Verovali ili ne, na ovoj listi se našao omlet. Porcija sadrži približno 512 kalorija, 37 grama masti i 1.277 miligrama natrijuma Iako sadrži dosta proteina, takođe sadrži i  polovinu vaših ukupnih dnevnih potreba za mastima i natrijumom. To ne uključuje dodavanje pomfrita. Ako zaista želite omlet, napravite manji sa jednim ili dva cela jajeta i dodajte malo tosta od celog zrna.

Piletina i vafli

Ova kombinacija, dostupna je i u nekim našim restoranima. Sadrži približno 1.012 kalorija, 54 grama masti i 852 miligrama natrijuma. Ova hrskavo-slatka kombinacija može biti san za vaše nepce, ali i noćna mora za vaš izgled. Umesto toga,radije birajte  piletini na žaru i pomfrit pripremljen u pećnici.

Dupli čizburger sa slaninom

Ovo fenomenalno jelo na sam pomen mami nas da ga pojedemo, ali ako vam kažemo da sadrži približno 858 kalorija, 50 grama masti i1.764 miligrama natrijuma, neće vam više biti toliko privlačan. Planirajte da hodate skoro 4 sata ako želite da iskoristite kalorije koje ćete dobiti ovim užitkom. Pored toga, ovaj obrok lako dostiže vašu dnevnu granicu od 20 grama zasićenih masti. Da biste smanjili kalorije, razmislite o veganskoj opciji, slaninu zamenite zelenom salatom ili tražite ćureću pljeskavicu.

Kineska hrana

Pržena piletina i brokoli deluju dijetalno, ali kada se preliju slatkim i začinjenim sosom, dešava se haos. Kineska hrana sadrži često neverovatan broj kalorija, pa neki obroci mogu imati i do 1.578 kalorija, 88 grama masti i 2.327 miligrama natrijuma. Ako ste zaljubljenik u kinesku hranu, probajte kung pao piletinu, jer je definitivno zdravija opcija.

 

Komentari (0)
Loading