Stari dobro TRIK koji vam ni jedan majstor neće otkriti: Produžite vek STOLARIJI i iskoristite ovaj SAVET pre nego što bude KASNO

K.Ć Vesti 15.05.2022 12:00 0

Ako vam kažemo da vam nisu potrebni nikakvi specijalni preparati namenjeni za održavanje drveta, hoćete li nam poverovati?

Stari dobro TRIK koji vam ni jedan majstor neće otkriti: Produžite vek STOLARIJI i iskoristite ovaj SAVET pre nego što bude KASNO

Shutterstock

Da vam drvo traje koji vek duže, potreban vam je samo jedan proizvod, koji košta 130 dinara. U pitanju je vazelin. Ovu mast trebate uvek imati pri ruci, njegova upotreba je veoma široka.

Dobro zatvaranje i dihtovanje prozora i vrata ključan je faktor za održavanje stabilne temperature u domu.

Naročito je važno da pripreme obavite pre nego što počne jaka zima. Da bi se kvake i brave lako otvarale i zatvarale, kao i da bi što duže trajali okovi koji su najskuplji element PVC i aluminijumske stolarije, treba da ih redovno podmazujete.

Dovoljno je da upotrebite stari "dobri" vazelin. 

Obrišite suvom krpom "jezičak" na svakoj bravi i kvaki, pa prstima nanesite malu količinu vazelina i nekoliko puta otvorite i zatvorite prozor tj. vrata da bi se mast dobro rasporedila. Biće dovoljno da ovo uradite jednom u par meseci i očuvaćete vredne okove na stolariji.

Komentari (0)
Loading