Kako ih lečiti i sprečiti? Šest uobičajenih povreda i rizika kojima ste izloženi tokom odnosa

Vesti 09.01.2022 21:30 0

Seks bi trebalo da bude zabavan, ali nekoliko neprikladnih pokreta može da vas povredi. Dok se ogrebotine na koži ili istegnuti mišići mogu brzo zalečiti, suočavanje sa upalom urinarnog trakta ili frakturom penisa je mnogo veći problem. Sa čime se možemo suočiti tokom seksa? Kako se nositi sa posledicama povreda koje su rezultat ljubavnih zabava?

Kako ih lečiti i sprečiti? Šest uobičajenih povreda i rizika kojima ste izloženi tokom odnosa

Shutterstock

Krv u vagini ili anusu

Emocionalni seks ili strani predmet kao što je vibrator mogu pokidati osetljivo tkivo unutar vagine ili anusa, što može biti krvarenje i bol. Kada dođe do ovakve situacije, ništa ne smete stavljati u vaginu ili anus dok to područje ne zaceli. Posle konsultacije sa lekarom, možete koristiti antiinflamatornu kremu, a ubuduće, da biste ponovo izbegli ovakvu situaciju, posegnite za lubrikantom.

Ogrebotine

Trenutak podizanja na grubu površinu tepiha ili poda može dovesti do ogrebotina i na leđima, zadnjici ili nogama partnera. Iako su bolni, većina brzo zaceljuje i nestaje u roku od nekoliko dana. Ako planirate da imate strastveni seks na podu, bolje je da se zaštitite i prethodno stavite ćebe kako biste izbegli direktan kontakt sa grubim i tvrdim površinama.

Alergijske reakcije

Alergijska reakcija kao što je svrab ili osećaj pečenja takođe se može javiti nakon seksa. Dok su neki alergičari svesni alergije na, na primer, lateks koji se nalazi u kondomima , neki ljudi nisu svesni rizika od alergijske reakcije na spermicide ili lubrikante. Partnerova kolonjska voda ili čak njegova sperma takođe mogu biti okidači. To se dešava ako smo, na primer, alergični na orašaste plodove i partner ih je pojeo nekoliko sati pre odnosa. Simptomi alergije se obično javljaju 10 do 30 minuta nakon seksualnog kontakta i mogu trajati od nekoliko sati do nekoliko dana.

Srčani napad

Iako iz video snimaka možete pretpostaviti da srčani udari tokom seksa nisu neuobičajeni, to zapravo nije tako uobičajeno. Seks je napor koji se uspešno može smatrati aerobnom vežbom, koja, ako je srce zdravo, pozitivno utiče na njegov rad. Bez obzira da li planirate da imate seks, a grudi vas bole, nemate dah i imate nepravilan rad srca, obratite se svom lekaru.

Fraktura penisa

Jedna od ekstremnih situacija koja može nastati tokom snošaja je lomljenje penisa. To se dešava kada je penis previše savijen ili kada velikom snagom udari u karlicu partnera. Prelom penisa je praćen intenzivnim bolom, otokom i karakterističnim pucketanjem koji se proizvodi kada se jedan od njegova dva unutrašnja cilindra polomi. Ako vam se penis slomi, ne oklevajte, već potražite medicinsku pomoć što je pre moguće.

Infekcija urinarnog trakta

Neodržavanje intimne higijene i osnovnih mera predostrožnosti može dovesti do infekcija urinarnog trakta. Javlja se kada se bakterije koje inače žive izvan vagine prenesu u uretru, a kasnije u urinarni trakt preko penisa, prsta ili seksualne igračke. Znak infekcije urinarnog trakta je osećaj pečenja prilikom mokrenja, što takođe može izazvati pojavu krvi. Da biste sprečili ovu vrstu infekcije, najbolje je mokriti ubrzo nakon odnosa. Sok od brusnice takođe može biti od pomoći u borbi protiv ove bolesti.

 

Komentari (0)
Loading