OVO SU MANE KISELOG KUPUSA: Srbi ga jedu kao LUDI, a ne znaju njegove LOŠE STRANE

Lana Vidović Vesti 31.01.2022 18:35 4

Kiseli kupus je namirnica bez koje retko ko može da zamisli dugu i hladnu zimu. Iako je on riznica mnogih koristnih materija, ipak postoje i loše strane ove namirnice. Ovo su mane kiselog kupusa

OVO SU MANE KISELOG KUPUSA: Srbi ga jedu kao LUDI, a ne znaju njegove LOŠE STRANE

Printscreen/Youtube

 

Previše je slan

Za kišeljenje kupusa se koristi velika količina soli, a to nije zdravo, pogotovo što se posle jela pije velika količina vode. Kada se u organizam unosi velika količina soli osoba može da oboli od povećanja krvnog pritiska, so u organizmu postaje opterećenje za bubrege, taloži se u zglobovima i krvnim sudovima.

Zbog soli, višak tečnosti se zadržava i teško izbacuje, a so remeti odnos kalijuma i natrijuma, pa utiče na grčenje mišića pogotovo oko vrata i kičme, kaže čuveni naturolog Georij Nazarov. Ako se već konzumira kiseo kupus, trebalo bi potpuno izbaciti so iz drugih namirnica i obroka.

Neravnoteža minerala i vitamina

Nemir u rukama i nogama često se javlja kao posledica neravnoteže kalijuma i natrijuma, koje donosi previše soli. Sve više istraživanja ukazuju i na povezanost upotrebe soli u ishrani i pojavi nekih vrsta raka.

So se sa kiselog kupusa ne uklanja potpuno čak ni pranjem listova pre upotrebe. Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje koristan, ipak treba biti oprezan. Ako patite od visokog krvnog pritiska, možete da konzumirate svež kupus, kog ima u radnjama čak i u najhladnijim mesecima.

 

Komentari (4)
Loading
Predrag
01.02.2022 01:50

Killing kupus sprecava skorbut, kostanu boldest. So u kupusu nije stetan zato sto ga organizam izbacuje SA vodom koju pijete. Za organizam je stetan secer zato sto on nemoze biti "ispran" sa vodom koju piece. Secer se zadrzava u tell I stvara prostor za kancer. Ciscenje organizma je najbolje sa Sodom bikarbonom razmucenom u vodi I sokom od limuna bez secera.

Đura
03.02.2022 14:10

Hahahahaha, dakle sve loše strane kupusa su što je slan!?!? Pa gde je tu množina?

Spomenka
03.02.2022 15:14

Ajde ne lupetajte.....nije zdravo prevse soli,secera,masti itd. ....ali umereno sve je zdravo.Kiseli kupus je zdrav i te kako!

Димитрије
11.02.2022 11:58

@Predrag. Molim Vas da pre nego što se usudite da dajete ovakve komentare završite neku (bar srednju) školu. Ovo oko sode bikarbone, šećera je nemerljiva glupost