Kada pogledate kako se prave VIRŠLE, više NIKADA nećete poželeti da ih UNESETE u svoj organizam: Meso je staro NEKOLIKO godina, reč je o OSTACIMA iz klaonica

Vesti 17.02.2022 20:04 3

Mnogi ističu kako su mesne prerađevine nezdrave, ali tek kada pogledaju ovaj video, nikad ih više ne kupe

Kada pogledate kako se prave VIRŠLE, više NIKADA nećete poželeti da ih UNESETE u svoj organizam: Meso je staro NEKOLIKO godina, reč je o OSTACIMA iz klaonica

Shutterstock

 

Ostaci pilećeg, ćurećeg, goveđeg i svinjskog mesa nakon sečenja odrezaka osnovni su sastojak viršle, a mešanje s različitim dodacima u modernim je kompanijama zapravo jednostavan proces. Obrađena mešavina nalikuje na glinu, a u nju se dodaje skrob, so, razne arome i konzervansi.

U jednoj smeni se u prikazanoj kompaniji napravi i do neverovatnih 2,5 miliona viršli, što dokazuje da je hot dog već i u procesu izrade zaista „brza hrana“. Hot dog je postao gotovo sinonim zapadne kulture, ubrzanog načina života i jedan od predvodnika trenda fast fooda, ali malo ljudi zapravo poznaje proces nastajanja viršle.

 

Meso koje se koristi za paštete, viršle i mesne nareske u pravilu je staro do nekoliko godina i reč je o ostacima iz klaonica.

Komentari (3)
Loading
Milorad Zemun
17.02.2022 23:57

Kaže se klanica a ne "klaonica", jebo te ko te doveo u Srbiju.

Lala
18.02.2022 07:05

Higijenski ispravna pasta. Kao i 99% pašteta. Za nijansu je bolja slika sa polutrajnim preradjevinama ali je i tu kvalitet loš.

Antun Bum
18.02.2022 08:00

Tako je. To je sam otpad. Zato nama radnicima gazda za topli obrok servira salfalade i paštetu a pse čuvare hrani sa viršlama i radničkim kobasizama.