"SAVRŠENO TELO DO LETA": Uz ove začine kilogrami se tope kao ludi!

Vesti 12.03.2022 08:30 0

Zdrava ishrana je obavezna ako želite zdravo da smršate, ali dodavanje ovih začina može da ubrza proces

začini

Shutterstock

Izdvojili smo 5 začina koji će vam pomoći da smršate, a možete ih konzumirati tako što ćete ih dodavati u hranu ili tako što ćete ih kombinovati sa toplom vodom ujutru.

Kurkuma

Sudeći prema studiji sprovedenoj 2009. godine, kurkuma pomaže u sagorevanju masti. Istraživanje je sprovedeno na miševima, a utvrđeno je da su oni kojima je davana kurkuma više smršali.

Cimet

Kažu da cimet može da pomogne u regulaciji apetita, kao i u kontroli nivoa šećera u krvi, što takođe pomaže da duže budete siti. Dodajte ga u ovsenu kašu ili jogurt.

Kumin

Dodavanjem jedne kašike kumina u jelo svakog dana sagorećete tri puta više kalorija, pokazala je nedavno sprovedena studija.

Šafran

Šafran se vekovima koristi kao lek protiv različitih oboljenja i to: protiv oboljenja bubrega, kod problema sa aritmijom, kod problema sa apetitom i varenjem, što doprinosi procesu mršavljenja.

Ruzmarin

Ovaj začin pomaže u povećanju metaboličke stope, dobro utiče na varenje i mršavljenje. Najbolje je da listove ruzmarina potopite u ključalu vodu i ostavite nekoliko minuta da odstoji, a zatim da prohlađeni čaj pijete u toku dana, ali ne na prazan stomak.

Komentari (0)
Loading