Da li ste znali da samo JEDNA kesica ČAJA može da ukloni masnoću sa sudova: Prirodnim putem bez HEMIKALIJE i SUNĐERA do blistavog posuđa

Vesti 29.03.2022 12:35 0

Kuvanje i ne pada svima toliko teško koliko pada čišene i ribanje posle celokupnog procesa.

Da li ste znali da samo JEDNA kesica ČAJA može da ukloni masnoću sa sudova: Prirodnim putem bez HEMIKALIJE i SUNĐERA do blistavog posuđa

Shutterstock

Kada se masnoća nakupi na površini posuđa, pokušamo na sve načine da ga se otarasimo, uz pomoć sredstva za pranje sudova, raznih sunđera. Uništimo nokte, isušimo ruke i opet ne dobijemo rezultat koji smo želeli. 

Postoji mogućnost da se očiste masnoće pomoću prirodnog puta, bez hemikalija i štetnih supstanci. 

Metod jedan:

Uzmite jednu suvu i nekorišćenu kesu od čaja i jednostavno pređite sa njom delove na kome se nakupila masnoća. Primetićete kako se masnoća rastvara kao da čaj sve to upija. Prođite celu površinu sa tri kesice čaja ukupno. 

Metod dva:

Prokuvajte sodu bikarbonu i prelijte masnu površinu vodom. Kuvajte ukupno pola sata sodu. Ovo je takođe efikasan način da iskuvavate i cediljke, kašike, poklopce i ostale predmete. 

Metod tri: 

Uzmite jedan krompir srednje veličine i isecite ga napola. Jednu polovinu umočite u sodu bikarbonu i krenite da trljate kao sunđerom dno tiganja. Rezultati će biti vidljivi odmah ali je potebno uložiti mali trud. Ako imate veću količinu posuđa, bitno je menjati krompire. 

Ovi saveti su svakako pozitivniji i bolji po naše zdravlje, jer nema hemije.A kako u to posuđe pripremamo hranu za sebe i našu porodicu, bitno je obratiti pažnju da što manje štetnih materija unosimo u naš organizam. 

 

 

Komentari (0)
Loading