Male tajne velikih majstora: Sa ovim TRIKOM možete da osušite veš TRI puta brže

Vesti 08.09.2021 16:20 0

Ekspert u kućnim poslovima, Šenon Laš iz Australije više puta je pomogla domaćicama širom sveta sa svojim neobičnim i dosetljivim savetima u vezi brige o domaćinstvu

Male tajne velikih majstora: Sa ovim TRIKOM možete da osušite veš TRI puta brže

pixabay

Jedan od saveta koji je posebno sve oduševio je brži način za sušenje veša, ovaj trik zahteva samo dve sekunde a rezultati su stvarno neverovatni! 

Šenon je u razgovoru sa "Newscorp" rekla kako je čula da žene veruju u mit da više deterdženta znači čistiju odeću - ali to uopšte nije istina, tvrdi ona.

Ljudi često zbog "previše čistih" peškira dobijaju osip i iritaciju na koži, a razlog zbog toga jeste višak sapuna. To jest višak se "lepi" za tkaninu i sušenjem se zagreva na istoj.

Zato peškiri iz mašine izlaze mekani i lepi, ali već dan posle poprimaju svoj klasičan, grub teksturu. Zbog toga Laš savetuje da se prilikom upotrebe deterdženta vodite pravilom - manje je više.

U mašinu za veš s prednje strane dovoljno je da stavite tek osminu preporučene količine praška ili tečnosti. One koje se pune odozgo zahtevaju četvrtinu iste količine.

Što se tiče trika za brže sušenje, Šanon objašnjava da je najefikasnija metoda da u mašinu punu mokrog veša stavite suv peškir - koji je prethodno opran pravilnom metodom o kojoj je na početku teksta govorila.

Ona tvrdi da će se tako mokra odeća osušiti tri puta brže.

Komentari (0)
Loading