Popili ste kafu i krenuli sa pranjem šoljice? STOP, upotrebite talog za čišćenje OVIH stvari

Vesti 14.04.2022 09:39 0

Iako kafu volimo zbog ogromnom kofeina u sebi, dobra je za još razne stvari

Popili ste kafu i krenuli sa pranjem šoljice? STOP, upotrebite talog za čišćenje OVIH stvari

pixabay

Skoro većina ljudi ne može da zamisli svoje jutro bez tog čudotvornog napitka- kafe. Poznata je po svojim jedinstvenim svojstima, dobra je za lice, kao maska koja uklanja mrtvu kožu sa lica.

Zbog abrazivanog svojstva, što ga čini odličnim sredstvom za čišćenje lonaca, tiganja, pećnica i fioka frižidera sa neprijatnim mirisom.

Sačuvani talog možete koristiti za sledeće stvari:

1. Osvežite frižider 

Kafa je odličan apsorber mirisa, tako da se može koristiti da vaš frižider miriše sveže. Isto se može uraditi sa vašom kantom; jednostavno stavite kašičicu kafe na dno pre nego što stavite kesu za otpatke i svi loši mirisi će izbledeti.

2. Čišćenje površine 

Ako želite da uklonite mrlje sa pločicama koje veoma teško čiste, trebate da samo pomešate sa vašim deterdžentom. Možete da natopite kašiku vrelom vodom i nežno utljate na površinu gde postoje ogrebotine. Ovo važi za drvene površine. 

 3.Otpušavanje sudopere

Pokušajte da sipate talog kafe u sudoperu, a zatim tečni sapun i ključalu vodu. Ovo će vam pomoći da uklonite sve blokade i u kratkom roku oslobodite miris iz slivnika.

4. Pranje sudova

Struktura taloga je takva da je čini fantastičnom za ribanje tiganja koji su malo zagoreli. Pomešajte tri kašičice taloga sa toplom vodom i deterdžentom pa zatim istrljate sve sunđerom. 

 

Komentari (0)
Loading