PEGLA vam ostavlja FLEKE na odeći? Ovo je najbolji način da je OČISTITE, potrebna su vam DVA jeftina sastojka!

Vesti 23.04.2022 14:03 0

Ako redovno održavate ploču vaše pegle verovatno čete joj produžiti život

pegla

Shutterstock

Ako često peglate verovatno ste primetili da se dno pegle s vremenom zaprlja i pojave se tamno smeđe ili crne, ponekad i ljepljive mrlje. Najčešće je razlog nakupljanje prašine, ulja i vlakana s tkanine, zbog čega je bitno redovno čistiti dno pegle.

- Čista ploča za peglanje treba glatko da se kreće po odeći, bez povlačenja i ostavljanja tragova - kažu stručnjaci, a savetuju i kako da očistite ploču bez puno muke i novca, piše Express. Za manje intenzivno čišćenje preporučuju jednostavnu mešavinu sapuna i vode. Sve što bi trebalo je da oribate peglu sunđerom umočenom u vodu sa sapunom, ali napominju i da ne koristite grublji deo sunđera jer bi mogao da ošteti ploču . Što se tiče onih tvrdokornih mrlja, belo sirće i pasta za zube mogli bi da budu od velike pomoći. 

Pasta za zube

Ako ploča i dalje nije čista nakon vode i sapuna, stručnjaci kažu da bi pasta za zube mogla da pomognete da uklonite preostale mrlje. Pre nego što počnete, najbolje je isprobati metodu na vrlo malom delu ploče pre čišćenja ostatka. Kada se pegla osuši uzmite malo paste za zube i istrljajte je po celoj površini ploče, koristeći staru krpu. Zatim očistite pastu za zube vlažnim sunđerom ili krpom. 

Belo sirće

 Pomešajte jednaku količinu belog sirćeta i soli u loncu. Lagano zagrejte smesu,ali nemojte čekati da voda provri. Uzmite gumene rukavice i umočite sunđer u smesu. Nežno trljajte mrlje na ploči kako biste ih uklonili. Isto kao i s pastom za zube, preporučuje se da prvo isprobate na malom delu ploče pegle pre nego što nanesete na celu.


 
Komentari (0)
Loading