Promenite PET stvari u domu: Snovi će POČETI da vam se ostvaruju, NOVAC će padati sa NEBA!

Vesti 21.05.2022 19:56 0

Šta treba da unesete u svoj dom kako bi energija potrebna za ostvarenje snova tekla pravilno?

Promenite PET stvari u domu: Snovi će POČETI da vam se ostvaruju, NOVAC će padati sa NEBA!

Shutterstock

Da li ste znali da vaš dom može da vam pomogne da vam se želje ostvare?To tvrdi feng šui savetnica Džejm Baret u svojoj knjizi "Feng Shui Your Life". Kako bi vam vaš dom pomogao da ispunite vaše snove, sledite njene savete.

Uredite dom prema svojim željama, i najmanje promene mogu da donesu pozitivnu energiju

Postavite sebi sledeća pitanja: „Podržava li me izgled i dekor mog doma na mom životnom putu?“, „Odražava li moje skrivene želje?“, „Povezuje li me s mojom svrhom ili me od nje odvlači?“ Zatvorite oči i setite se kako je izgledao vaš  dom pre nego što ste se u njega uselili pa razmislite o tome zašto ste odabrali upravo taj prostor umesto svih drugih i kako ste zamišljali svoj život u njemu? Potom otvorite oči i pogledajte svoj dom. Je li to onaj koji ste zamišljali, je li ispunjen dragocenim uspomenama i vašim omiljenim nameštajem ili u njemu vlada nered i prenatrpan je stvarima koje vam ne znače puno?

Zapišite svoje životne želje vezane uz ljubav, zdravlje, karijeru, putovanja, kreativnost… Potrudite se da vaš dom ukrašavaju simboli koji predstavljaju vaše namere. Knjige, slike, fotografije i figure treba da pričaju priču kojoj stremite. Smišljeno odabrani predmeti postavljeni kako bi vas podsećali na ono što želite ostvariti u svom životu napuniće vas obiljem energije.

Kreratjte mapu želja

Kreirajte mapu želja, odnosno mapu svojih ciljeva koju ćete ispuniti rečima i slikama koje predstavljaju vaše želje. Postavite je na neko mesto u domu gde će biti uočljiva kako biste bili sigurni da ćete je moći pogledati svaki dan.

Fokusirajte se na miris

Ukoliko želite ljubav, novac i sreću onda vašim domom treba da zavladaju mirisi koji će privući ostvarenje želja!

Eterična ulja sa mirisom pomorandže privlače sreću i zadovoljstvo, dok miris bora privlači novac i zaštitu.

Kamfor odbacuje negativnu energiju, a ukoliko imate eterična ulja sa mirisom limuna ili limete onda će vaši ukućani imati kontrolu nad emocijama i mentalnu stabilnost, ističu feng shui stručnjaci.

Zanosan miris lavande donosi mir, dok miris šumskog voća privlači prijateljstvo i ljubav u vaš dom.

Za sve koji žele da pronađu iskrenu ljubav mirisi  orhideje i ruže su pravi izbor, dok slatki miris vanile i cimeta sprečavaju razvod i donosi bračnu sreću.

Zapalite tamjan

Koliko god da se trudimo da budemo umereni u razgovoru, ponekad kažemo previše. I kao što pažljivo filtriramo ono što prolazi kroz medije, to je jednostavno isklizne. Dakle, držite zalihu mirisnih štapića pri ruci. Tamjan ima magičan kvalitet koji odmah menja energiju. Zapalite tamjan nakon burne rasprave ili bilo kakve neugodnosti – vraća ravnotežu u našem okruženju. Neki praktikanti vole belu žalfiju dok drugi vole sandalovo drvo. Eksperimentišite i koristite ono što vaš nos voli. Naša namera prilikom čišćenja vazduha nosi svoju nepobitnu moć.

Oterajte negativne „duhove“ uz pomoć vetrenih zvončića

Zvončići za dom i dvorište ili vetrena zvona imaju više primena u feng shuiju. Iako mnogi misle da je najbolja mesto za njih napolju, jer će uz pomoć vetra svirati prelepim zvucima, odličan su ukras i za dom, a po feng shui principima najbolji su način da oterate negativnu energiju iz doma.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading