Dosadile su vam SLATKE palačinke? Smotajte ih s MLEVENIM mesom i probajte SLANU varijantu ove "poslastice"

Vesti 22.09.2021 08:00 0

Ako ste raspoloženi da eksperimentišete malo, onda je ovo recept za vas

Dosadile su vam SLATKE palačinke? Smotajte ih s MLEVENIM mesom i probajte SLANU varijantu ove "poslastice"

Shutterstock

Ove ukusne, softane i mekane slane palačinke će sigurno posle prvog zalogaja postati vaša omiljena verzija ove "poslastice"!

Potrebno je: 8 palačinki, 400 g mlevene junetine, 4 kašike ulja, 1 luk, 2 češnja belog luka, so, ljuta paprika, 1 zelena paprika, 100 g paradajza, 15 g obrašna (TP 400), 150 ml pavlake, 200 ml slatke pavlake, 1 kašika Vegete

Priprema

Prvo, ispecite osam palalinaka, pa tek onda krenite sa pripremom nadeva.

Iseckati luk na sitno i u tiganju na zagrejanom ulju kratko zagrejati luk. Dodajte mleveno meso, dobro ga propržite, umešajte crvenu papriku i nastavite da pržite, zalivajući smesu vodom po potrebi.

Oljuštite paradajz i iseckajte ga na kockice, papriku takođe iseckajte na kockice. Polu omekšalom mesu dodajte papriku i paradajz, iseckan beli luk, malo soli i vegetu.

Na kraju pomešajte brašno koje ste pomešali sa dve kašike pavlake, kratko prokuvajte i malo ohladite. Ovako pripremljenim nadevom napunite palačinke i savijte ih u jastučiće ili na neki drugi način - pa ih ređajte u vatrostanoj činiji.

U istom tiganju, gde se pripremalo meso, zagrejte slatku pavlaku i ostatak pavlake i deo smese sipajte u vatrostalnu činiju. Po vrhu rasporedite pripremljene palačinke i prelijte ih ostatkom kreme. Stavite u zagrejanu rernuna, na 200C na oko 10 minuta, da se zapeku i lepo porumene.

Komentari (0)
Loading