Pileći FILE u kremastom BELOM sosu: Ručak koji na SRPSKOJ trpezi najbolje prolazi

Lana Vidović Vesti 19.06.2022 14:45 0

Ako ne želite da gubite vreme na spremanje ručka, ovo je recept za vas

Pileći FILE u kremastom BELOM sosu: Ručak koji na SRPSKOJ trpezi najbolje prolazi

Printscreen/Youtube

 

SASTOJCI

  • šolja pirinča
  • 3 šolje vode
  • so
  • 180 gr gorgonzole
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 60 gr slanine
  • 400 gr pilećeg filea
  • mleko
  • mast
  • biber

Priprema: 

Pileće belo meso potpite u mleko na sat vremena. Na masti ispržite dok ne porumeni, tačnije dok se ne ispeče. Odložite meso, u tu mast dodajte slaninicu, kada se ispršži dodajte neutralnu pavlaku i gorgonzola sir.

Posolite, pobiberite, kada se sastojci sjedine, vratite meso i malo promešajte. Servirajte u tanjir sa pirinčem.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading