Ideja za doručak: Ukusna palenta sa parmezanom i rukolom za dobar početak dana

K.Ć. Vesti 10.06.2022 09:00 1

Predivan doručak

Ideja za doručak: Ukusna palenta sa parmezanom i rukolom za dobar početak dana

Shutterstock

Sastojci

  • 400 ml vode
  • 100 g Palente
  • soli
  • biber
  • kockica putera/maslaca
  • šaka parmezana
  • 100 g slanine
  • 1 šaka rukole
  • otprilike 2 - 3 kašika/e mariniranih pečurki
  • čeri paradajz
  • maslinovo ulje
  • beli luk (granule)
  • balzamiko sirće
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat šećera

Priprema

Cherry paradajz izbockajte na par mesta, prelijte maslinovim uljem, posolite, poprskajte sa balzamiko sirćetom i pecite u rerni oko 15 min na 170° C. Po želji možete dodati I granule belog luka I prstohvat šećera.

100 g slanine isecekajte na kockice i dobro je propržite. Dok se ona prži, narendajte parmezan.

U 400 ml provrele i posoljene vode sipajte 100 g palente  i uz stalno mućenje je kuvajte oko 2 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte kockicu putera, izrendani parmezan i sve dobro sjedinite.

Palentu sipajte u tanjir, a zatim i prepečenu slaninicu, rukolu, marinirane pečurke, narendani parmezan i na kraju pečeni cherry paradajz.

Jedite dok je toplo.

Prijatno.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Jelena
10.06.2022 13:35

Nije mi jasno da u naslovu stoje tikvice, a u tekstu opis pripreme palente. Ako moze recept za tikvice iz rerne bila bih zahvalna