Očistite letnju obuću i zaštitite je od BAKTERIJA: Uz pomoć ovih TRIKOVA vaša stopala će uvek biti mirisna

Vesti 10.06.2022 10:40 0

Uz ove savete, neugodni mirisi više neće biti vaš problem

Japanke

Shutterstock

Sada kada konačno nastupi leto, bosa stopala u japankama, baletankama i sandalama, stalno su izložena raznoraznim bakterijama i prljavštini. Kako biste izbegli gljivice po nogama i noktima, veoma je važno da letnju obuću redovno čistite. 

Sve zavisi kakvog je materijala vaša obuća i na koji način prljavština može da se zavuče duboko u vlakna materijala. Kada se to desi, obavezno idu uz to i neprijatni mirisi. 

Bebi-puder je najidealnije sredstvo pomoću kog možete da zaustavite prekomerno znojenje nogu i nakupljanje prljavštine. Pospite po stopalu i utrljajte u kožu pre nego što se obujete.

Takođe i antibakterijske maramice su idealno sredstvo za održavanje obuće. Preporučuje se da ih imate stalno kod sebe kada nosite japanke ili neke druge otvorene papuče.

stopala

Shutterstock

 

Možete da nakvasite komadić vate sa medicinskim alkoholom i prebrišete obuću iznutra. To će je osvežiti i sterilisati, te se gljivice sigurno neće razviti.

Pena za brijanje je odlična i za čišćenje kožnih uložaka. Nanesite je na sunđer ili krpu i prebrišite uložak i ostavite da se osuši, a nakon toga stavite bebi puder. 

Detardžent za pranje suđa je univerzalni čistač fleka i prljavština svakojakog porekla pa i nečistoće obuće. Malo tople vode i detardžent odlično skida prljavštinu sa đona.

Ipak, najvažnija je higijena vaših stopala. Svi ovi saveti ništa ne vrede ako redovno ne sređujete stopala i nokte. Kada izostane higijena, sigurno će se javiti i neugodni mirisi. 

Svako veče potopite noge u lavor sa mlakom vodom i nakapajte nekoliko kapi ulja po izboru i odmorite noge. Na kraju namažite hidratantnu kremu i vaša stopala će biti mekana i čista. 

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading