Oribaćete svaku površinu: Celu kuću možete da OČISTITE samo JEDNIM sredstvom od 90 DINARA

Vesti 20.07.2022 08:00 1

Od sudopere i tepiha pa do svežeg voća i povrća, ovim trikovima možete očistiti svaku površinu.

Oribaćete svaku površinu: Celu kuću možete da OČISTITE samo JEDNIM sredstvom od 90 DINARA

Shutterstock

Čišćenje kuće može biti naporan posao, ali jedna majka otkrila je tri jednostavna trika za dubinsko čišćenje domaćinstva, a sve što vam je potrebno je – soda bikarbona. 

Karolina Mekauli na svom TikTok profilu podelila je video u kojem je pokazala za šta sve koristi sodu bikarbonu i objašnjava kako je koristi otkako je prestala da upotrebljava sredstva za čišćenje s puno hemikalija, piše Dejli Mejl.

Da bi očistila tepihe, jednostavno posipa sodu bikarbonu po njima i ostavi da deluje nekoliko minuta, a zatim sve dobro usisa. Soda bikarbona odlična je za čišćenje, a ostavlja tepihe mirisnima. Osim toga, u drugom videu pokazala je kako se isti trik može koristiti i za čišćenje dušeka.

Sodu bikarbonu takođe koristi i za čišćenje sudopere, a sve što uradi jeste da pomeša sodu bikarbonu i malo deterdženta za pranje posuđa kako bi stvorila pastu. Četkom nanese pastu na površinu kuhinjske sudopere i sve dobro oriba sunđerom, a potom ispere toplom vodom, ostavljajući sudoperu blistavom čistom.

U drugom videu pokazala je da su soda bikarbona i alkoholno sirće odlični za čišćenje odvoda. Sodu bikarbonu jednostavno sipate u odvod i polijte sirćetom. Ostavite da odstoji, a potom sve zalijte vrućom vodom. Takođe je otkrila kako čisti drvene daske za sečenje, a sve što treba da uradite je da posete malo sode bikarbone i sve dobro utrljate u dasku polovinom limuna. Na kraju sve dobro isperite vrućom vodom za čistu dasku bez neprijatnih mirisa.

Na kraju je pokazala kako soda bikarbona može biti efikasna za pranje voća i povrća te uklanjanje pesticida. Sve što treba da uradite je da u jednu posudu stavite dve šoljice hladne vode i jednu kašičicu sode bikarbone i ostavite voće i povrće da se namače oko 15 minuta.

Prethodna istraživanja su otkrila da se namakanjem voća i povrća u sodi bikarboni i vodi na 15 minuta mogu ukloniti uobičajeni pesticidi. Iako je to brza i laka metoda čišćenja proizvoda, stručnjaci su upozorili da soda bikarbona nije rešenje za uklanjanje svih pesticida.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
zora
20.07.2022 09:32

U dve soljice vode i kasicicom sode necete uspeti da potopite veliko voce. To radim godinama i uzmem veliku ciniju koju napunim vodom a bikarbonu sipam od oka (vise nego manje). Svo voce i povrce koje je kupljeno za sledecu nedelju prodje kroz taj rastvor i vise se ne pere.