Sastojci:
1/2 kg jagnjetine
100-150 g suve slanine
jedna veza zeleni za supu
jedna veza peršuna
jedan kg zrelog paradajza
jedan kg krompira
šolja od kafe vinskog sirćeta
2 dcl belog vina
tri zelene paprike
750 g crnog luka
četiri glavice belog luka
tri kriške limuna
biber, so
jedna kašičica brašna
jedna kašičica tucane slatke paprike

Shutterstock
Priprema:
Jagnjeće meso isecite na komade, suvo svinjsko meso na tanke listove, a sa tanko isečenom slaninom prekrijte dno đuvečare (vatrostalni sud). Svo povrće iseckajte, pa stavite preko slanine, posolite, pospite krupnim i sitnim biberom, prelijte uljem, pa ređajte povrh toga seckano meso, pa povrće, pa opet meso i na kraju završite sa sečenim paradajzom. U manjoj šerpici razmutite brašno, vinsko sirće i tucanu slatku papriku, pa sa tim prelijte jelo u đuvečari. Potom, stavite u rernu i pecite na tihoj vatri.
BONUS VIDEO
