Izbegnite najčešće GREŠKE u uređenju enterijera: Čine da stan izgleda NEPRAKTIČNO i ne toliko PRIJATNO za život

Vesti 19.10.2022 22:05 0

Ako preuređujete stan ili ga tek uređujete, dobro će vam doći ovi saveti i uputstva šta treba izbegavati.

Kuća

Shutterstock

Neke stvari prilikom uređenja doma bolje je izbeći. Evo na šta treba pripaziti:

Slike i fotografije nisu u visini očiju

Daleko je prijatnije kad je sve baš tamo, u nivou očiju. Izuzetak može da bude samo ako je ceo zid do plafona pun okvira.

Sav nameštaj je namešten uz zidove

Ili, što je ređe, kad se sav nameštaj se odmakne od zidova. U prvom slučaju stvara se prestrog efekat, u drugom osećaj „nećemo dugo ostati ovde“. Fotelja ili kauč koji slobodno stoje u sredini sobe pomoći će vam da radikalno promenite situaciju i učinite životni prostor ugodnijim.

Premalo boja

Jednobojni zidovi i enterijeri u sivoj, beloj ili boji breskve izgledaju uredno, ali vrlo hotelski i sterilno. Imajte nekoliko detalja u bojama. Ukoliko to nije kauč ili neki veći komad, možete uneti boje u sobu detaljima poput, lampi, sitnica ili samo jedna fotelja da bude u drugoj boji.

Previše jastuka na sofi

Pravilo je jednostavno. Ako vaši gosti moraju da pomere barem jedan jastuk da bi seli, imate ih previše.

soba

Shutterstock

 

Previše simetrije

Da li je zaista potrebno da ova dva noćna ormarića budu ista? Ili da sve stolice budu iz istog seta? Unesite malo raznolikosti u svoj dom. Neka, na primer, noćni ormarići budu različitih boja ili oblika. Igrajte se. 

TV kao centar sobe

Prečesto, prilikom postavljanja nameštaja, vlasnici celu sobu podređuju središnjem oltaru - TV-u. To ubija svu domaću atmosferu jer će vaša dnevna soba više izgledati kao bioskop. Pomerite TV od sredine zida u stranu. Ugradite ga na zid tako da ne upada u oči i odmah ćete primetiti koliko je soba postala prijatnija.

Zaboravili ste na rasvetu

Niko nikada neće reći: „Tako je prijatno ispod tvog lustera.“ Podne lampe, svećnjaci i stone lampe stvaraju udobnost. Bolje se opredeliti za osvetljenje koje ima tople tonove, ali i da nije ono koje dolazi iz svetiljke koja je na plafonu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading