Ideja za NEDELJNI ručak: Lovačke KRMENADLE sa šampinjonima po OVOM receptu se TOPE koliko su mekane, oduševićete celu PORODICU!

Vesti 04.12.2022 13:30 0

Svi ljubitelji ovih đakonija će se oduševiti jer su kremenadle isto vreme mekane i sočne, a ljute

Ideja za NEDELJNI ručak: Lovačke KRMENADLE sa šampinjonima po OVOM receptu se TOPE koliko su mekane, oduševićete celu PORODICU!

Printscreen/Youtube

Sastojci:

Jedan kg krmenadle bez kosti

200 gr svežih šampinjona
100 – 150ml ulja
brašno, so
kašičica suvog začina
pola kašičice bibera
puna kašika sušene čili paprike, a može da se koristi i tucana paprika
Ideja za NEDELJNI ručak: Lovačke KRMENADLE sa šampinjonima po OVOM receptu se TOPE koliko su mekane, oduševićete celu PORODICU!

Printscreen/Youtube/sace recepti

 

 

Priprema:

Komad krmenadle preseći na pola pa onda uzduž seći šnicle, kao za vešalicu.

Izlupati čekiće za meso i posoliti sa obe strane.

Zagrejati 100 ml ulja, pa uvaljati krmenadle u brašno  i pržiti na jačoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane, da malo porumene, ali pazite da vam brašno u tiganju ne izgori.

Uraditi tako sa svim krmenadlama.

U tiganj dodati 50 ml ulja, na listiće isečene šampinjone i pola čaše vode.

Kuvati dok voda ne ispari, a zatim dodati kašiku brašna i sve promešati minut, dva.

Dodati pola litre vode, zatim i začine, kao i ljutu papriku. Smesa treba da je redja, vodenasta.

Spustiti krmenadle i sve lagano krčkati na slaboj vatri dok višak vode na ispari, a krmenadle potpuno omekšaju.

Poslužiti uz krompir i kupus salatu.

 

Komentari (0)
Loading