Šta kada se ZIMI na prozorima skupljaju kapljice vode? Sredstvo na koje nikada ne biste pomislili rešiće vas MUKE

Vesti 15.12.2022 10:45 0

U zimskom periodu mnogi se pitaju kako da se oslobode vlage koja se nakuplja na prozorskom staklu

Šta kada se ZIMI na prozorima skupljaju kapljice vode? Sredstvo na koje nikada ne biste pomislili rešiće vas MUKE

Shutterstock

Pošto je zimi velika razlika između spoljašnje temperature i temperature u domovima, često se dešava da se na staklima pojave kapljice vode ili kondenzovana para. Jednostavno, kada vlaga u vazduhu dođe do hladnog stakla, ona prelazi u tečni oblik, odnosno kapi.

Ako se ova vlaga često skuplja na vašim prozorima, to bi moglo dovesti do nakupljanja vlage u prostoru i buđi na prozorima, pa čak i na zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja, pa je vredno isprobati trik koji je dala korisnica Fejsbuk grupe čuvene savetnica za čišćenje, gospođe Hinč.

- Takve kapljice se nakupljaju na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to jako loše, a kupovina odvlaživača za svaku sobu za mene nije finansijski isplativa - napisala je žena o svom problemu. Mnogi su se javili sa komentarima, ali je jedna žena ponudila veoma zanimljivo rešenje:

- Sipajte malo peska za mačji toalet u staru čarapu ili platnenu kesu i stavite je na prozorsku dasku. Rešenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, i zaista pomaže - odgovorila je Linda, rekavši da njena porodica preko zime koristi isti metod u starom karavanu, prenosi The Sun.

 
Komentari (0)
Loading