Kuvari UPOZORAVAJU: Ova jela nikada ne naručujte u RESTORANIMA, razlozi će vas iznenaditi

Vesti 22.12.2022 15:20 0

Preporučuju da ova jela nikada ne naručujete u restoranima

Kuvari UPOZORAVAJU: Ova jela nikada ne naručujte u RESTORANIMA, razlozi će vas iznenaditi

Shutterstock

Zbog marketinških tehnika i malo poznatih industrijskih tajni, ponekad se čini da biti gost u restoranu nije nimalo lak zadatak, piše Eatthis. Možete li zaista da verujete da će ono što naručite ispuniti vaša očekivanja?

A da su oni na vašem mestu u istom restoranu, šta bi naručili kulinari ili kuvari, a šta bi radije izbegavali? Nekoliko njih je otkrilo koju hranu izbegavaju jer su sigurni da neće zadovoljiti njihove kriterijume:


Nešto što nije specijalitet restorana

Prema Džejkobiju Ponderu, kuvaru iz Atlante, ako idete u restoran koji je poznat po nečem posebnom, kao što je biftek ili restoran sa morskim plodovima, obično ćete naručiti nešto u skladu sa onim što restoran tvrdi da je.njihova specijalnost. - Ne bih naručio nešto poput hamburgera u ribljem restoranu. Ovo može biti problem iz više razloga. Na primer, vi[e je nego verovatno da samo jedna ili dve friteze rade pozadi, što znači da će se sve verovatno pržiti u istom ulju. Radije bih se držao glavne atrakcije restorana – kaže Ponder.

Sirova hrana

Osim ako ne idete u visoko cenjeni suši bar ili drugi restoran poznat po sirovoj hrani, Ponder preporučuje izbegavanje sirove hrane. - Nikada ne bih naručio sirovu ili nedovoljno kuvanu hranu u restoranu za koji se ne zna da je nudi i po tome je poznat. Ako se ipak odlučite za to, radite to sa oprezom, jer će mnogi restorani promovisati bilo koji stil usluge - objašnjava on.

Desert

Najve'em broju ljudi često ponestane mesta za desert nakon ukusnog obroka, ali ako vam je stalo do slatkiša, Ponder preporučuje da preskočite meni sa desertima i umesto toga odete na mesto specijalizovano za deserte. - Obično ne bih naručio desert iz većine restorana. Radije bih otišao u pekaru ili poslastičarnicu po jedinstvenu vrstu deserta nego da jedem onaj koji bi bio na meniju tokom cele sezone – kaže Ponder.


Pržena hrana

Prema Rejmondu Nilu, profesionalnom kuvaru i stručnom konsultantu za "TD Kitchen", izbegavanje većine pržene hrane u restoranu može da vam pomogne da ostanete na pravom putu ako vodite ra;una o zdravlju.

- Prvo na mojoj listi stvari koje treba da se klonimo je bilo šta prženo. Pržena hrana kao što su pomfrit, piletina, riba ili kolutovi luka uglavnom su nezdravije od drugih opcija hrane i imaju više kalorija. Takođe, obrok može biti mastan i težak, zbog čega ćete se osećati usporeno posle obroka, kaže Nil.

Hrana sa teškim krem sosom Još jedna naredba koju Nil preporučuje da izbegavate kad god možete je bilo šta na bazi kreme ili belog sosa, kao što su Alfredo testenine, supe ili supe na bazi sira. - Izbegavam da naručujem bilo šta ugušeno u sosovima od sira ili kajmaka jer su ova jela obično veoma kalorična i masna - savetuje Nil.

Hrana koju možete lako da napravite kod kuće

Iako je to samo njihovo mišljenje, neki kuvari veruju da ako već trošie novac na nešto u restoranu, treba da se uverite da je dovoljno posebna da se ne može lako ponoviti kod kuće. - Konačno, nikad ne naručujem ništa što mogu da napravim kod kuće. Želim da izađem da jedem i uživam u nečem posebnom što ne mogu da dobijem kod kuće, a ako mogu sam da ga napravim, ne vredi mi da trošim novac– kaže Nil.

 


 
Komentari (0)
Loading