Zimi vam je loša CIRKULACIJA i uvek hladne NOGE? Rešenje NISU vunene čarape, već PET namirnica koje SVAKO ima u špajzu

Vesti 03.11.2021 15:51 0

Zima je nekima od nas mrska zbog ružne hladnoće i “bljuzgavice”. Saznajte koji su to začini idealni za bolju cirkulaciju i koji će vas zagrejati ove zime

zima

Shutterstock

 

Kako se izboriti sa slabom cirkulacijom i stalno hladnim nogama? Ako ste osoba koja hladne dane najradije provodi umotana u ćebe, a na noge navučete dva para čarapa, ovo je tekst za vas.

Slojevito oblačenje, topli napici, vunena odeća, udobna nepropusna obuća, kape, šalovi, rukavice, ne pomažu? Pređite na biljna rešenja!

Beli luk
Podstiče cirkulaciju, a najbolje ga je jesti sirovog, ali možete ga dodavati i salatama, čorbama, pečenjima, ribi…

Ljute papričice
Odličan štit protiv prehlada, a podižu i temperaturu. U Italiji i Kini posebno ih koriste za bolju cirkulaciju. U nekim hladnijim oblastima ljudi u cipele i čarape ubacuju malo mlevene ljute papričice da bi se oslobodili osećaja hladnih nogu. Najbolje je da, kao oni, pospete malo mlevene kajenske papričice po nogama i obučete tople pamučne čarape, pa tek onda čizme.

Cimet

Cimet dobro deluje protiv zgrušavanja krvi i zato je odličan za bolju cirkulaciju. Uvrstite ga u tople napitke, ali i u keksiće i jutarnje pahuljice.

Đumbir
Najbolji “grejač” među čajevima je svakako đumbir. Možete napraviti i kupku, tako sto prvo sipate kašiku mlevenog đumbira (ili 200 gr seckanog svežeg đumbira) u 2 litre vode i stavite na šporet da prokuva. Skinite sa šporeta, pa ostavite poklopljeno 15 minuta, pa procedite i dodajte u kadu sa toplom vodom. Čaj je, takođe, odličan “grejač”, a možete ga kombinovati sa limunom za bolji ukus.

Komentari (0)
Loading