Njen snimak je nekima bio koristan, a mnoge je zgrozio: Najveća škrtica na svetu ručak kuva u mašini za pranje sudova, ali to nije ono najgore

Vesti 16.02.2023 14:00 0

Zbog načina na koji uspeva da uštedi novac Stefanija je stekla reputaciju najveće škrtice na svetu

Njen snimak je nekima bio koristan, a mnoge je zgrozio: Najveća škrtica na svetu ručak kuva u mašini za pranje sudova, ali to nije ono najgore

Shutterstock

Iako su mnogi njeni saveti za štednju korisni, ipak nije teško primetiti da je Stefani otišla u drugu krajnost.

Stefani Benet, medicinska sestra koja ima stalan posao i dobra primanja da bi uštedela, hoda u mraku između prostorija u stanu, noseći sa sobom fenjer, koji postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe. Tvrdi da na taj način samo na struji uštedi oko 60 dolara, odnosno oko 55 eura mesečno.


Brzi tuš

Umesto običnog tuša, koristi se pomorski princip tuširanja (koje koristi mnogo manje vode, tako što se prvo pokvasi pod vodom, a zatim se zapeni sa isključenom vodom i ponovo uključi vodu za brzo ispiranje). Ona takođe koristi bebi monitor da upozori svog partnera pod tušem da je vreme da isključi vodu. Koliko je težak život sa škrticom svedoči njen dečko Patrik Robinson, koji tvrdi da ne razume način na koji živi njegova devojka, a smeta mu i to što ona nikako ne uspeva da se lepo istušira. Kaže da nikada baš i ne uspeva da dobro opere celo telo, pa se često oseća kao magarac jer ne uzvrati i ne tušira ​​se kako treba, prenosi portal LAD Bible.

"Stefani ima dobar posao, radi u ordinaciji. Uštedela je mnogo novca, ali ne želi ništa da troši. Smešno je kako živi, ali ja je volim i zato to prihvatam", kaže Patrik.



Za kuvanje koristi istu vodu više puta I to nije sve

Stefani štedi i na vodi za kuvanje testenina, pa istu vodu koristi više puta. Ubrizgavanjem precizno meri količinu deterdženta za veš koji se stavlja u mašinu. Kaže da je u stanju da maksimalno iskoristi svaku vrstu hrane i pića u kući, koje drži u posebnim posudama. Ova priča takođe pokazuje koliko je ona posvećena štednji. Naime, kada kupuje u samoposluzi, ona oljušti banane pre nego što ih stavi na vagu, kao što očisti grožđe od grančica i odmeri samo bobice. A ako vam se to čini bizarnim, evo još nekih detalja: Stefani kuva u mašini za sudove, pa činije čvrsto umotava u staniol, da voda ne uđe u njih, dok se oko njih pere drugo posuđe. Tako kuva viršle, sprema lazanje, ribu i slično, jer to više voli nego da troši struju za pripremu obroka.


 
Komentari (0)
Loading