Žene, pripazite se: Ove stvari ne bi trebalo da radite pre odnosa sa partnerom

Vesti 20.02.2023 22:00 0

Ove tri navike, dame bi trebalo da izbegavaju pre seksa sa partnerom

Žene, pripazite se: Ove stvari ne bi trebalo da radite pre odnosa sa partnerom

Shutterstock

Kada govorimo o seksualnim odnosima, prva asocijacija su uživanje i strast, emocije. Ipak, neke stvari nam mogu pokvariti užitak, pa čak i napraviti probleme nakon odnosa.

Depilacija

Tokom odnosa dolazi do telesnog kontakta, što je normalno, a samim tim i do trenja, ali i prekomernog znojenja. Brijanjem iritirate površinu kože, a ako to uradite tik pred odnose, povećavate mogućnost ojeda, pa i upala.

Lek protiv alegije

Naravno da za ove stvari treba da kontaktirate svog lekara, pogotovo ako patite od jakih alergija, pre nego što se odlučite na preskakanje medikamenata, ali većina lekova utiče na isušivanje sluzokože,počevši od usne šupljine pa sve do vašeg intimnog područja.

Antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi zbog čega seks možda neće biti prijatan kao obično. Stručnjaci manjak sluzi usko povezuju i sa orgazmom, što znači da će žene tada daleko teže doći do vrhunca. Isto važi i za pokušaje začeća jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermotozoida do jajašca.

Odlažu odlazak u toalet

Koliko god da je strast na vrhuncu, ako vam se u tom trenutku ide u toalet, nemojte to odlagati. Naime, mehur je smešten veoma blizu vagine i svaki pritisak ćete i te kako osetiti, a samim tim seks neće biti tako prijatan i opušten. Isto tako, ako vam se urinira tokom seksa, mokraćni kanal i mehur su opterećeni i puni tečnosti, zbog čega je opasnost od upale bešike daleko veća.

Komentari (0)
Loading