Osušite VEŠ tri puta brže i UŠTEDITE struju: Potrebna vam je samo JEDNA stvar, a svi je imamo kod kuće

Vesti 07.09.2022 08:00 0

Ako i vi žalite za onim letnjim danima, kada se veš osuši za svega nekoliko minuta, ne očajavajte. Jednostavan trik može da vam ubrza pražnjenje korpi za veš

Osušite VEŠ tri puta brže i UŠTEDITE struju: Potrebna vam je samo JEDNA stvar, a svi je imamo kod kuće

Freepik

Mašine za sušenje veša imaju manji kapacitet od mašina za pranje. Ovo pravilo važi kako za kombinovane mašine, tako i za one odvojene. Kako ceo proces uključuje odvajanje veša i traje nekad i po nekoliko sati, u letnjim danima se radije odlučujemo za starinsku tehniku prostiranja veša, ali kako nam se sprema hladnije vreme, većina će se vrlo brzo vratiti na zimski režim sušenja veša.

Kada je vreme napolju ružno, kišovito i hladno, veš se suši i po nekoliko dana, a onda poprimi i užasan miris, dok sušilica postaje obavezni dodatak uz eventualno korišćenje grejnih tela.

Kako ubrzati proceduru sušenja i uštedeti vreme?

Šenon Laš, kraljica trikova za čišćenje kuće savetuje da prilikom sušenja veša u mašinu za sušenje ubacimo suv peškir.  Ona tvrdi da će to skratiti vreme sušenja čak tri puta. Ne samo da ćemo se bolje organizovati, nego ćemo uštedeti i struju. 

Ona dodaje i da je velika greška, a ako u mašinu za veš stavljamo previše deterdženta.

Izbegavajte omekšivač

Šenon tvrdi da su omekšivači prepuni ulja. Nakon što izbacite posteljinu i peškire iz veš mašine, oni će zaista biti meki, ali će se sutradan već ukrutiti. Osim toga, previše omekšivača i detrdženta mogu oštetiti vašu kožu, čineći je suvom, a u najgorem slučaju mogu da izazovu osip. Ako baš morate nešto da koristite, Šenon savetuje da ubacite sirće. Omekšaće veš, a izgubiće miris u procesu pranja.

Komentari (0)
Loading