Instruktorka plivanja upozorila roditelje: Nikada nemojte uvijati dete u peškir na ovaj način, može biti smrtonosno

Vesti 02.07.2023 18:30 1

Instruktorka plivanja upozorava na uobičajenu grešku roditelja

Instruktorka plivanja upozorila roditelje: Nikada nemojte uvijati dete u peškir na ovaj način, može biti smrtonosno

Printscreen/TikTok

Radi se o naizgled trivijalnoj stvari, kao što je umotavanje deteta u peškir posle kupanja. Ispostavilo se da najčešće korišćena metoda može biti smrtonosna za naše dete.

Niki Skarnati je profesionalna instruktorka plivanja iz Australije. Ona daje mnogo saveta o plivanju na Tiktoku. Ovi su posebno vredni. Ispostavilo se da ne shvatamo koliko je naizgled trivijalnih stvari jako bitna.

Niki je, na primer, upozorila roditelje da svojoj deci ne kupuju plave kupaće kostime. Takav kostim se stapa sa bojom vode, pa je mnogo teže locirati gde se dete nalazi u vodi. Jednako je važno da dete nakon kupanja jednostavno umotate u peškir.

"Viđam to stalno, a kao roditelj, i ja sam to uradila a da nisam ni shvatila koliko je važno", rekla je Niki u jednom videu. Dalje je objasnila da je, kada dete izađe iz bazena, prirodno da roditelj omota detetu peškir oko ramena i da je to velika greška. Poenta je da ako dete u ovom trenutku upadne u bazen, njegove ili njene ruke će biti vezane, a samim tim i mogućnost kretanja će biti značajno ograničena.

Kako to ispravno uraditi?

Niki je potom pokazala kako bezbedno umotati dete u peškir. Prvo mu obrišite ruke, a zatim umotajte peškir ispod pazuha . Na ovaj način dete će imati slobodu kretanja i samim tim mnogo veće šanse da se spase.

 

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound

 

"Kada sam imala dve godine, upala sam u duboki bazen sa peškirom omotanim oko ramena i bila sam sprečena da plivam i da izronim na površinu", napisala je jedna korisnica TikToka.

 

Komentari (1)
Loading
Vesna
02.07.2023 19:07

Najbolje je devojcici kupiti samo donji deo kupaceg ili ako su mali da idu bez i kad se obrise. nema ni potrebe da bude u peskiru i sedi u mokrom. Da nece na plazu i fen da ponese? Ako ste na plazi i toplo je , obrisite oci i ruke , sve ostalo je nepotrebno.Toplo je i brzo ce se osusiti.