Smanjite račun za struju: Ovih šest uređaja troše električnu energiju i kada ne rade

Marina Đurđević Vesti 13.07.2023 13:10 0

Ponekad isključivanje uređaja nije uvek dovoljno jer mnogi uređaji crpe struju i dok su isključeni ukoliko je uključeno napajanje.

struja

pixabay

Kako bi uštedeli eletričnu energiju, ljudi sve češće isključuju svetla i uređaje kad god ih ne upotrebljavaju. To je odličan način uštede jer nepotrebno ostavljanje uređaja uključenima rasipa struju uzalud i može da poveća treškove.

Ponekad isključivanje uređaja nije uvek dovoljno jer mnogi uređaji crpe struju i dok su isključeni ukoliko je uključeno napajanje.

Ovih šest uređaja može da vam poveća račun za struju čak i kada ne rade.

Televizor

U koliko moderan televizor sa led osveteljenjem, trošićete mnogo manje električne energije nego da koristite starinski aparat. Ipak, čak i kada ga isključite sve dok je uključen u struju, ovakav televizor nastavlja da je troši, pa je preporučljivo izvući kabl ako ga ne upotrebljavate.

Računari

Ako ostavite kompjuter uključen u struju preko noći, on nastavlja da troši električnu energiju čak i kada je ekran crn i računar neaktvan.

Telefon

Naše mobilne telefone često punimo tokom noći, što je loša ideja. On će verovatno biti napunjen za sat do dva i potom će tokom noći nastaviti da troši struju iako više za tim nema potrebe.

Aparati za kafu i mikrotalasne pećnice

Iako ne troše mnogo struje, ovi uređaji koriste električnu energiju za digitalne ekrane čak i kada se ne upotrebljavaju.

Stone lampe

Ako imate uključenu lampu, ona crpi dodatnu energiju i u vreme kada je svetlo isključeno. Zato, ako vam više nije potrebna, obavezno izvucite kabl i računi će vam biti niži.

Komentari (0)
Loading