Rešite se podočnjaka za kratko vreme: Tajna je u jednom napitku, a pijemo ga svakodnevno

Marina Đurđević Vesti 08.08.2023 07:45 0

Tamni krugovi ispod očiju, često su neželjeni saveznici u borbi protiv umora i stresa

podočnjaci

Shutterstock

Tamni krugovi ispod očiju, često su neželjeni saveznici u borbi protiv umora i stresa. Bez obzira na uzrok, svi tražimo načine kako da se rešimo upornih podočnjaka i povratimo svež i odmoran izgled. Čini se da većina drogerijskih proizvoda, koliko god delovala kvalitetno ipak ne deluje. Ili, možemo videti kratkotrajnu promenu, pa se podočnjaci vrlo brzo vrate. 

Evo nekoliko trikova koji rešavaju ovaj problem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mireya Rios (@mireyarios)

 

Zeleni čaj

Kofein se ne nalazi samo u kafi već i u zelenom čaju. On ne samo da vas drži budnima, već i pomaže da izgledate odmorno. Zeleni čaj sadrži antioksidanse koji pomažu u smanjenju oticanja oko očiju, a kofein može pomoći u sužavanju krvnih žila, čime se smanjuje pojava tamnih krugova ispod očiju. Pošto ste popili čaj, ne bacajte kesice, već ih stavite na oči. Ostavite ih petnaestak minuta da deluju. Vaši podočnjaci će koliko sutra biti manje tamni.

Kafa i belance

Kofein koji ima antiinflamatorna i umirujuća dejstva, u kombinaciji sa vitaminima koji se nalaze u belancima, još bolje odrađuje posao. Ovaj deo jajeta bogat je proteinima, aminokiselinama i kolagenom, koji su ključni za zdravu i čvrstu kožu. Od ova dva sastojka možete napraviti masku za celo lice, a ne samo za podočnjake. Odvojite belance od žumanceta, i istucite ga dok ne postane penušavo. Pomešajte dve kašičice kafe sa tom penušavom smesom. Mešajte sve dok se ne sjedine. Čistim rukama ili četkom nanesite masku na lice. Ostavite da deluje desetak minuta. Ukoliko osetite da vam maska zateže kožu, znajte da će vam podočnjaci koliko sutra biti znatno manji.

Kafa i med

Med je prirodni humektant, što znači da ima sposobnost privlačenja i zadržavanja vlage u koži. Takođe smanjuje pigmentaciju, i ima antimikrobna i antiupalna dejstva. Sve to, uz gorepomenuti „čarobni napitak“ če vaše podočnjake  učiniti skoro pa nevidljivim. Pomešajte kašičicu meda s jednom kašičicom sveže pripremljene kafe kako biste dobili glatku pastu. Nanesite pastu na područje ispod očiju, nežno masirajući kružnim pokretima. Ostavite da deluje 15-20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Osim toga što će vaši podočnjaci nakon ove maske biti znatno manji, takođe će vaša koža dobiti osvežen izgled.

Komentari (0)
Loading