Opet su nam okupirale kuće: Provereni prirodni načini koji će zauvek oterati dosadne smrdibube

Vesti 01.10.2023 14:39 0

Ovih dana su smrdibube opet navalile u naše kuće, jer je napolju pala temperatura, posebno noću. Repelent za njih ne postoji, jedina zaštita je postavljanje mreža na prozore i njihovo zatvaranje. Ali možete ih oterati nekim prirodnim sredstvima koje ćete napraviti od namirnica u kući.

smrdibuba

Shutterstock

Nana

Miris nane smrdibube ne podnose. Kupite saksiju sa biljkom ili ako ne želite biljku, možete nabaviti eterično ulje nane. Nakapajte malo na komadić vate i stavite kod prozora gde ulaze. Ili nekoliko kapi sipajte u 100 ml vode i u bocu sa raspršivačem pa poprskajte sva mesta koja mogu poslužiti smrdibubama kao ulaz.

Beli luk

Ove male zelene bube ne vole ni miris belog luka, pa je dobra ideja da ga isečete na manje komade i pospete kod ulaza i prozora. Miris će odbiti smrdibube da kroče u vaš stan.

Sirće

Veoma efikasan način da ih uništite je da napravite sredstvo od sirćeta i deterdženta za sudove. U flašu sa raspršivačem sipajte 1 šolju alkoholnog sirćeta, ½ šolje deterdženta za sudove i 2 šolje tople vode. Promućkajte i poprskajte bube ili mesta na kojima ulaze.

Komentari (0)
Loading