Kako da efikasno očistite podove sa pločicama: Ovo "sredstvo" će ih vratiti u život

Vesti 03.11.2023 09:02 0

Podovi prekriveni pločicama mogu se lako održavati zahvaljujući njihovoj izdržljivoj površini, ali ponekad zahtevaju detaljnije čišćenje. U takvim trenucima možete koristiti alkohol umesto sapuna za suđe ili uobičajenog sredstva za čišćenje podova.

pločice

Shutterstock

Alkohol je odlična zamena za kojom možete posegnuti kada primetite da vam pločice postaju dodatno prljave. Možda podovi u vašem kupatilu počinju da pokazuju ​​znakove buđi ili su vam pločice na ulazu ulepljene od prljavih cipela. Bez obzira na problem, alkohol vam može pomoći.

To je zato što se alkoholom postiže isto što bi dobili i korišćenjem izbeljivača, ali je mnogo sigurniji za vaše podove. Izbeljivač je jedna od onih hemikalija koje bi trebalo da izbegavate da koristite na podovima od pločica jer može da nagrize površinu i promeni boju fuga. Previše je abrazivan i može uzrokovati više štete nego koristi.

Da biste napravili alkoholno sredstvo za čišćenje podova, trebaće vam nekoliko sastojaka. U kanti pomešajte toplu vodu sa 1¼ šolje alkohola, 2½ šolje sirćeta i malo sapuna za suđe. Izmešajte sastojke i uz pomoć krpe nanesite na pločice.

Alkohol je efikasno sredstvo za čišćenje podova iz nekoliko razloga. Prvo, ubija većinu bakterija, virusa i gljivica, tako da je odličan za dezinfikovanje na prljavim podovima od pločica.

Drugo, alkohol prirodno razgrađuje ulje i masnoću, rastvarajući ih u manje čestice i omogućavajući sapunu da ih lakše ukloni. Zato je vredan deo rešenja za čišćenje podova. Budući da je snažan rastvarač, može ukloniti i teške mrlje s fuga.

 

Komentari (0)
Loading