Ovako ih prave u restoranu: Trikovi koji će vam pomoći da napravite tanke, mekane i savršeno ispečene palačinke

Vesti 02.11.2023 19:58 0

Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinke ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.

palačinke

Shutterstock

Primenite ova pravila i napravićete fantastične palačinke:

1. PRAVILO

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).

2. PRAVILO

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

palačinke

Shutterstock

 

3. PRAVILO

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice.

4. PRAVILO

Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

5. PRAVILO

U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!

Komentari (0)
Loading