Dan je idealan da udarite glanc: Obrišite prozore bez hemije, potrebne su vam samo ove 3 namirnice i zasijaće očas posla!

Vesti 19.11.2023 14:25 0

Znate da nije lako očistiti zaprljane prozore i staklene površine. Ali, to ćete učiniti jednostavno na starinski način, sa namirnicama koje uvek imate u kuhinji.

žena briše prozor

Shutterstock

Upotrebite limun

Vaši prozori će biti blistavi ako pomešate pet kašika soka od limuna i dva litra vode. Kiselina će lako skinuti prljavštinu i fleke od vode, a prozori će savršeno sijati, čak i po lošem vremenu.

Istrljajte ih krompirom

Prozorsko staklo možete da istrljate kriškama krompira. Ostavite da se posle toga osuši, pa krpom dobro istrljajte i potom izglancajte novinskim papirom.

Sirće skida mrlje

Jedno od efikasnijih sredstava za čišćenje prozora je sirće, koje zbog svoje kiselosti lako nagriza mineralne ostatke na prozorima, prašinu i vlagu, dok alkohol iz njega uklanja masnoću. Flašicu s raspršivačem napunite alkoholnim sirćetom i vodom u razmeri 50:50. Stakla dobro naprskajte i potom prebrišite.

Soda bikarbona

Za jako prljave prozore, upotrebite sodu bikarbonu. U pola litra vode dodajte tri kašičice sode. Obrišite prozore krpom koju ste umočili u rastvor sode bikarbone, pa ćete lakše ukloniti nataloženu prljavštinu i prozori će zasijati.

Bonus video:

 

@najzena.rs A vi? Pišite nam u komentarima 👇🏻👇🏻👇🏻 #fypシ゚viral #fyf #fypシ #žena #najžena #anketa ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading