Jede vam se nešto slatko? Napravite ovu brzu i neodoljivu francusku poslasticu, sve maltene ide odoka

Vesti 25.11.2023 22:02 0

Kler je bila oduševljena ovim dezertom...

kolač

Shutterstock

Koliko se samo puta desi da nam se prijede nešto u kasne sate, a ne želimo običnu ili nezdravu poslasticu. Treba nam nešto što će zadovoljiti sva naša čula, a opet neće zaprljati našu kuhinju.

Ako ste se pronašli u tome, onda imamo sjajnu poslasticu koja dolazi od poznate kulinarske kreatorke sa TikTok-a, po imenu Kler. Ona je naime podelila recept za francuski ,,gateau au yaourt", tj. kolač sa jogurtom.

Ceo proces možete pogledati u videu ispod:

 

@condimentclaire The one pot yogurt cake returns 🥛🍰🇫🇷 #gateauauyaourt ♬ original sound - Claire

 

Prvo je dodala teglicu jogurta, a onda usula šolju ulja. U to je dodala dva jaja. Umesto ekstrakta vanile dodala je malo sirupa od lazarkinje. Potom je u mešavinu usula dve šolje šećera. Pomešala je sastojke i dve šolje brašna i prstohvat soli i četvrtinu kašičice praška za pecivo. Takođe je izrendala i malo limuna i iscedila malo limunovog soka u mešavinu. 

Kler nije naglasila koliko se kolač peče u rerni, ali čika Gugl kaže da je optimalno vreme za pripremu ovog dezerta 30 minuta i da ga treba peći na temperaturi od 180 stepeni. Mi mu verujemo na reč.

Ona je rekla da je ovaj kolač toliko jednostavan da ga prave i deca, a koliko je jednostavan toliko je i ukusan. Kler je bila oduševljena ovim dezertom. Znala je i da će se dopasti i njenoj najboljoj drugarici za koju je pripremila poslasticu. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading