Da dom bude u savršenom balansu: Verovanja nalažu da ovim predmetima nije mesto u vašem domu, izbacite ih što pre

Vesti 30.12.2023 21:45 0

Svi predmeti u vašoj kuhinji treba da budu čitavi...

Dnevna soba

Shutterstock

Postoje određene stvari koje mogu negativno uticati na energiju u domu, privući nesreću i blokirati napredak, uspeh i radost. Prema nekim verovanjima, postoje određene stvari koje je bolje da nemate u svojoj blizini, pa ih iznesite iz kuće.

Dnevna soba

Shutterstock

 

1. Oštećeno posuđe

Svi predmeti u vašoj kuhinji treba da budu čitavi. Ako koristite stari oštećeni servis za čaj, a novi i lepi ste sakrili u orman, odbijate uspeh i sreću. Ne odgađajte svoj pravi život za sutra! Koristite novi stolnjak ili novi set posuđa i uživajte u ovom životu! I svakako, nemojte čekati da gosti uživaju u lepim i/ili dragocenim stvarima koje ste sami sebi priuštili i koje su vama dragocene.

2. Odeća koja vam se ne sviđa

Odeća treba da bude funkcionalna i udobna. Ali ako ona samo zauzima mesto u ormanu, vreme je da joj kažete zbogom. Ako je odeća u dobrom stanju i nosiva, poklonite je u dobrotvorne svrhe ili poklonite nekome. Tako ćete učiniti dobro delo, za druge i za sebe, piše Sensa.

3. Pokloni koji nisu doneli radost

Razne figurice, čudni privesci za ključeve i ostale jasno nedefinisane stvari i još mnogo toga, što nam poklanjaju naši najmiliji, često nam se ne sviđaju, već nam samo oduzimaju vitalnu energiju. Slobodno ih izbacite iz kuće. Svaka stvar u kući treba da izazove unutrašnju sreću i zadovoljstvo. Težite tome.

4. Prazne flaše i tegle

Domaćice ih rado drže za svaki slučaj. U ormanu je dozvoljeno držati nekoliko praznih tegli koje mogu biti korisne u svakodnevnom životu. Ali nemojte prekriti takvim predmetima pola terase. Prazne limenke i flaše kradu energiju i isisavaju pozitivu - donose nešto prazno i ​​beživotno.

5. Stare sveće

Prema Feng šuiju, vatra spaljuje negativnu energiju u domu. Zato upaljene sveće označavaju nešto prijatno i sigurno. Međutim, na poludogorelu sveću treba gledati kao na otpad koji treba reciklirati ili zameniti novim svećama. 

6. Razbijeno ogledalo

Prema drevnim verovanjima, ogledalo je vrlo moćan vodič energije. Mnogi ga smatraju "prozorom" u drugi svet. Uživate li da gledate svoju razbijenu sliku? Malo je verovatno. Zamenite razbijeno ogledalo što pre kako biste izbegli negativnu energiju u svom domu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading