Curi nam voda na usta: Napravili su picu sa čak 1001 vrstom sira i ušli u Ginisovu knjigu rekorda!

Vesti 04.01.2024 20:33 0

Kuvari su stavili mekše sireve na tvrđe i okolo brda od sireva kalup za keks kako se ne bi prelivali preko ivica pice dok se pekla.

pica

Shutterstock

Pica bogata sastojcima koju je ispekao pica majstor iz Francuske oborila je Ginisov svetski rekord, jer je imala najveći broj različitih vrsta sireva na testu. Naime, ovaj kulinarski specijalitet uključuje neverovatnih 940 francuskih sireva i 61 vrstu sireva iz drugih delova sveta! Picu su pripremili francuski pica majstori Beno Bruel i Fabien Montelaniko. Kako bi uspeli u tom podvigu, isekli su sireve na kockice od dva grama.

- Morali smo prethodno da skuvamo testo za picu kako bismo sprečili da se raspadne pod težinom tolikog sira - objasnio je Bruel za Ginisovu knjigu rekorda.

 

@guinnessworldrecords Most varieties of cheese on a pizza 🍕🧀 1001 by Fabien Montellanico, Sophie Hatat Richart-Luna, Florian On Air and Benoit Bruel 🇫🇷 #pizza #cheese #fromage #guinnessworldrecords ♬ original sound - Guinness World Records

 

Složili su mekše sireve na tvrđe i stavili kalup za keks oko celog tog brda od sireva, kako se sirevi ne bi prelivali preko ivica testa dok se pica pekla. Posle dva minuta pečenja, sklonili su kalup i vratili picu u peć na još 20 sekundi.

Bruel, koji je ovu titulu zaradio već 2020. godine, kad je upotrebio 254 vrste različitih sireva, pet meseci je putovao Francuskom u potrazi za dodatnim sortama sira. Mnoge sirane davale su mu ih besplatno, kada su čule da pokušava da postavi svetski rekord.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading