Bežaće glavom bez obzira: Rešite se mrava sa ovim jeftinim proizvodom, više se neće vraćati u vaš dom

Slobodanka Ćorić Vesti 18.03.2024 09:02 0

Mravi su posebno dosadni, pojavljuju se neočekivano, a najgore je kada ih pronađe u hrani

mravi

Shutterstock

Ako ste među onima koji uvek zatvaraju prozore i vrata kako bi sprečili ulazak dosadnih insekata, postoji efikasan način da ih rešite zauvek. Iako mnogi vjeruju da je generalno čišćenje ključno, muve, komarci i mravi i dalje pronalaze načine da vas ometaju. 

Među svim, mravi su posebno dosadni, pojavljuju se neočekivano, a najgore je kada ih pronađe u hrani. Dok postoje različiti proizvodi za njihovo uklanjanje, jedan trik je otkrila Sophie Hinchliffe, poznata kao gospođa Hinč, koja je stekla popularnost dijeleći savjete o čišćenju i uređenju doma na društvenim mrežama.

Naglasila je da je za suzbijanje kolonije mrava potreban alat koji gotovo svako ima u kupatilskom ormariću - puder u prahu. Taj proizvod se inače koristi za umirenje svrbeža i iritacije kod dece. „Puder se stavlja na mesta gde mravi ulaze u stan“, istakao je Hinčlif, dodajući da već godinama nije uznemirena prisutnošću mrava.

Veliki broj njenih pratilaca već primenjuje ovaj trik koji se u komentarima slaže da je puder najefikasnije rešenje. Prema njihovim iskustvima, najbolje je nanijeti puder na ulazna vrata i uglove prozora, jer su to mesta kroz koja se mravi najčešće probijaju u vaš dom.
 

Komentari (0)
Loading