Džemper vam se skupio tokom pranja? Ovo je spasonosno rešenje koje će ga vratiti u normalnu veličinu

Vesti 26.03.2024 15:53 0

Dešava se da kupite novu odeću i ona se skupi tokom prvog pranja. Postoji rešenje.

žena

Shutterstock

Kada vam se džemper ili majica skupe, a rukavi skrate tokom pranja, možete samo da ih bacite. Ipak nemojte. Postoji spasonosno rešenje. Odeća će posle toga izgledati kao što je bila pre pranja i skupljanja.

Za odeću od pamuka i vune

Stručnjaci za pranje veša iz „Better Homes & Gardens“ kažu da regenerator, odnosno balsam za kosu, pomaže da spasi situaciju, jer opušta skupljenu tkaninu pa se će se ona vratiti u prethodnu veličinu. Najbolje deluje na pamuku, vuni i pletenim tkaninama koje su lako rastegljive. Ali, treba biti oprezan sa sintetičkim tekstilom poput poliestera, jer se može preterano rastegnuti ako preterate s razvlačenjem tkanine.

U toplu vodu stavite kašiku regeneratora za kosu i odeću koja se skupila. Ostavite da stoji pola sata. Isperite i stavite na peškir, pa lagano rastegnite u svim pravcima dok se tkanina ne vrati na prethodnu veličinu.

Veš mašina

Shutterstock

 

Za odeću od osetljivih materijala

Drugui način najbolje deluje na osetljivije materijale kao što su vuna, kašmir ili moher. Za najbolje rezultate uradite to odmah posle pranja. Napunite lavor hladnom vodom i dodajte 2 kašike dečijeg šampona ili omekšivača. Dobro promešajte pa potopite odeću i ostavite da stoji 30 minuta do 2 sata.

Kada odeću izvadite nemojte ispirati. Lagano je iscedite, položite na peškir i zarolajte kako bi višak vlage ostao na peškiru. Zatim ga raširite na ravnu površinu i nežno rastegnite na prvobitnu veličinu. Ostavite da se osuši, ali ne na direktnoj sunčevoj svetlosti. Povremeno proverite da li treba još da rastegne.

Komentari (0)
Loading