Marta Stjuart objašnjava: Četvrta strana rende za sir ima praktičnu primenu, sve domaćice moraju da znaju!

Vesti 28.03.2024 13:23 0

Jedna osoba je na Reddit-u postavila pitanje: ,,Da li iko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte?"

Marta

Theo Wargo / Getty images / Profimedia/Shutterstock

Postoji čitav niz misterija u ovom ludom životu.

Jedna od njih, bez sumnje decenijama zbunjuje ljude i to je svrha četvrte strane rende za sir.

Pa, ne tražite dalje, jer smo konačno rešili zagonetku.

Imate četiri strane na vašoj standardnoj rendi za sir od kojih svaka ima svoju jedinstvenu svrhu. Prve dve strane se obično koriste za jednostavno rendanje (jedna velika i jedna prilično mala), a treća strana je namenjena za rezanje, ali je daleko manje oštra.

sir

Shutterstock

 

Ali, za šta se zapravo koristi ta četvrta i poslednja strana?

Jedna osoba je na Reddit-u postavila pitanje: ,,Da li iko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte?"

Ljudi su brzo podelili svoje teorije uz šalu: „Da posečete prste."

Drugi je uzviknuo: „Rasečete zglobove.“

,,Uništite sunđere", izjavio je treći, dok je četvrti dobacio: ,,Češač leđa."

„To je za vaša stopala“, našalio se peti.

Drugi je dodao: „To je da se prokleta stvar zaglavi u kuhinjskoj fioci i da se otkine komad prednje strane.

Svi se možemo da se poistovetimo.

Drugi su, međutim, dali neke malo korisnije predloge.

renda

Shutterstock

 

,,Možda za muškatni oraščić?" pitala se jedna osoba.

,,Za koru limuna?" upitala je druga.

Treći je odgovorio: ,,Beli luk i đumbir?"

„Pravljenje prezle“, pretpostavio je četvrti dok je poslednji korisnik Reddit-a odlučio da je za rendanje „parmezan“.

I za šta je na kraju?

Pa, prema Marti Stjuart, poslednja strana rende za sir ima „sićušne izbušene rupice“ dizajnirane za  „veoma fino rendanje“.

Ova 84-godišnja kuvarica je na svom sajtu objasnila: „Najsitnije rupe na rendi (one koje liče na zube) proizvode najfinije niti sira.

„Ako želite da napravite kupovni narendani tvrdi sir (neki ga zovu ,,prašina od sira") koji se prodaje u plastičnim kesicama, izaberite ovu stranu.

sir

Shutterstock

 

Ona je dodala: „Trebalo bi da proizvede tako finu konzistenciju da se sir lako rastvara u prelivima za salatu, sosovima i jelima iz tepsije.

„Ova strana se takođe koristi za rendanje muškatnog oraščića i korice citrusa. Takođe je ona koja će vam najverovatnije poseći zglobove ako niste pažljivi, pa je koristite oprezno.“  

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading