Tajna je u jednom sastojku: Baba Radmilini saveti za savršen pasulj, gotov za sat vremena

Slobodanka Ćorić Vesti 06.05.2024 18:10 0

Kada je reč o samoj pripremi, baba Radmila ističe da postoji nekoliko trikova koji čine čuda

vojnički pasulj

Shutterstock

U potrazi za autentičnim ukusima domaće kuhinje, obratili smo se iskusnoj domaćici baba Radmili kako bismo saznali tajne pripreme omiljenog srpskog jela - pasulja.

Kako kaže baba Radmila, tajna dobrog pasulja leži u pažljivom odabiru pasulja i taktičnom pristupu pri pripremi. "Prvo, morate odabrati dobar pasulj. Nešto što je sveže i kvalitetno. To je osnova. Potom, važno je da pasulj potopite prethodnu noć u hladnu vodu. To će omekšati zrna i olakšati proces kuvanja."

Kada je reč o samoj pripremi, baba Radmila ističe da postoji nekoliko trikova koji čine čuda. "Kad prvi put kuvate pasulj, dodajte mu malo sode bikarbone u vodu. To će pomoći da se pasulj lakše skuva. A kada ga skuvate, ne zaboravite da ga dobro isperete i da dodate malo ulja. To će dati lepu aromu i ukus."

Kada je u pitanju vreme kuvanja, baba Radmila savetuje strpljenje. "Pasulj voli da se krčka polako. Nema potrebe za žurbom. Neka krčka na laganoj vatri, neka upije sve arome i postane mekan i ukusan. Tek tada ćete imati pravu poslasticu."

Iz njenih reči jasno je da pasulj nije samo obično jelo, već simbol topline i tradicije u srpskoj kuhinji. Pažljiva priprema, strpljenje i ljubav koju unesete u svaki korak, garantuju pravu poslasticu koja će oduševiti čitavu porodicu.

Komentari (0)
Loading